Chlapacze (przód) - jakie kupić, żeby pasowały?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chlapacze (przód) - jakie kupić, żeby pasowały?
Mam Golfa III wersję GL. Czytałem, że chlapacze do wersji CL/GL są takie same, a występuje odmiana do GTI.
Kupiłem standardowe (oryginalne, vetex'a) chlapacze przednie (numer części: 1H0 075 111) i okazało się, że nie pasują. Mój Golf ma plastikową nakładkę na progi, taką jak na zdjęciu:
I teraz pytanie: Jakich chlapaczy szukać, czy do wersji GTI bedą pasować?
A może ktoś ma chlapacze pasujące do "mojej wersji" i mógłby się wymienić?
Chlapacze, które mam za kilka dni pójdą na sprzedaż.
A może ktoś próbowałna allegro kupować chlapacze "uniwersalne" do golfów II, III i IV. Czy one będą pasować?
Kupiłem standardowe (oryginalne, vetex'a) chlapacze przednie (numer części: 1H0 075 111) i okazało się, że nie pasują. Mój Golf ma plastikową nakładkę na progi, taką jak na zdjęciu:
I teraz pytanie: Jakich chlapaczy szukać, czy do wersji GTI bedą pasować?
A może ktoś ma chlapacze pasujące do "mojej wersji" i mógłby się wymienić?
Chlapacze, które mam za kilka dni pójdą na sprzedaż.
A może ktoś próbowałna allegro kupować chlapacze "uniwersalne" do golfów II, III i IV. Czy one będą pasować?
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeszcze jest: Golf III 1,8 GL (AAM)
ja kupowałem dwa razy uniwersalne , i poszły do śmietnika , kupiłem w ASO , tył i przód , pasują idealnie , gość tylko pytał czy golfina ma dokładane progi , czy ma listwy i nakładki na błotniki , dobrał takie jak mają być , i nie żałuje pomimo kosmicznej ceny , polecam tylko oryginalne , bo jak uniwersalne to nie pasują dobrze do niczego
Czy to były tego typu chlapacze: http://www.allegro.pl/item447301615.html ?dziejo pisze:ja kupiłem uniwersalne i pasują troszkę dół musiałem podciąc gdybym miał listwe pasowały bez podcięcia
A co do oryginalnych z ASO, to pierwotnie chciałem tam kupić, ale się na nich obraziłem. Cały tydzień próbowałem się dodzwonić do działu części, żeby zapytać czy mają chlapacze na stanie czy trzeba zamawia.
Fazi: Pamiętasz ile płaciłeś za oryginalne w ASO?
Aktualnie: Golf IV Variant 1,9TDI Pacific (ASZ)
Jeśli chodzi o oryginalne chlapacze to tył jest taki sam bez względu na wersję nadwozia, natomiast przód występuje w dwóch odmianach: dla aut z plastikowymi poszerzeniami progów oraz dla aut, które ich seryjnie nie mają (np. jak mój CL). Osobiście polecam chlapacze oryginalne nie tylko dlatego że lepiej pasują i wygladają, lecz także ze względu na montaż (przód spinki, tył wkręty, ale w plastikowy zderzak). Niestety na Allegro ciężko je zdobyć, zwłaszcza dla modeli z progami, ale od czasu do czasu pojawiają się oferty. I są na pewno duzo tańsze niż w serwisie... poniżej zdjęcia poglądowe chlapaczy przednich.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicekdw, ja specjalistą nie jestem, ale ostatnio trochę "bujałem" się po salonach sam. (m.in. VW) i wszędzie takie elementy jak chlapacze są za dopłatą. Sądzę, że i w przeszłości tak było. Innymi słowy jak ktoś chciał mieć wersję GL z chlapaczami to zaznaczał sobie w formularzu odpowiednią krateczkę i miał chlapacze... Ja np. jeżdżę CL i chlapaczy w nim nie było, ale za to niemiaszek klimę sobie zażyczył
A mój to wogóle nie wiadomo co jest bo nigdzie nie pisze w żadnych papierach ani CL ani GL itd. tylko wszędzie pisze Golf Rabbit TDI. Wyposażenie też dziwne bo np. są dwie poduszki a ABSu nie ma, półkubełki są, nakładki na progach i błotnikach plastikowe też są niczym w GT, nowe reflektory, dymione tylne lampy, zderzaki malowane tylko częściowo (górny pasek nie malowany), licznik srebrny, szyber, centralka, a najciekawszą rzeczą są pirotechniczne napinacze pasów o czym dowiedziałem się jak zacząłem rozbierać tapicerki do czyszczenia. Jak inaczej można określić tą wersję? Wiem że swego czasu właśnie w Austrii była wersja Rabbit.