problem z linką od licznika mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z linką od licznika mk2
witam mam pytanko jak wymienic linke od licznika w golfie 2 .Czy to duzo pracy ???
Po pierwsze musisz dostac sie do licznika z tylu, niekoniecznie go wyjmujac. Poodkrecaj wszystko dookola licznika aby go przynajmniej podniesc. z tylu licznika linka jest przymocowana na zatrzask. Musisz mocno nacisnac zatrzask i wyciagnac linke do tylu. Nastepnie musisz wykrecic linke przy skrzyni, tylko delikatnie bo mocowanie jest aluminiowe i mozna je pogiac lub polamac. Potem wyciagasz cala linke do komory silnika z oslona gumowa i wkaladasz nowa. Wkrecasz linke w skrzynie, tylko musi wejsc w mocowanie i wciskasz linke w tyl licznika, wszystko skrecasz i jest OK.
- Paweł Marek
- V.I.P.
do zaczepu linki można się dostać wkładając rękę od dołu od strony skrzynki bezpieczników. Wystarczy tlko jeden plastik koło nóg kierowcy rozkręcić. Tak jest szybciej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dzieki za radywe wtorek sie za tozabieram. A mam jeszcze jedno pytanko w liczniku z indexem predkosci 935 wymieniłem tarcze tylko teraz licznik szaleje zawyza o conajmniej 20 km/h pod tarcza była tam sprezynka jak ja trzeba naciągnąc aby dobrze wskazywał licznik, autko ledwo sie toczy a juz pokazuje 40
Przed bolcem na liczniku jest taka biala kreseczka. Wskazowka musi byc ustawiona na niej po zalozeniu wskazowki, dopier potem delikatnie trzeba przelozyc wskazowke na prawodlowa strone bolcathomson pisze:dzieki za radywe wtorek sie za tozabieram. A mam jeszcze jedno pytanko w liczniku z indexem predkosci 935 wymieniłem tarcze tylko teraz licznik szaleje zawyza o conajmniej 20 km/h pod tarcza była tam sprezynka jak ja trzeba naciągnąc aby dobrze wskazywał licznik, autko ledwo sie toczy a juz pokazuje 40

Pozdrawiam,
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali