Głośna praca

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Głośna praca

Post autor: omlet161 » czw wrz 25, 2008 09:10

Witam, mam problem ze swoim golfem. Zaczął mi strasznie głośno rozrząd pracować wymienione zostały popychacze jednak mimo ich wymiany słychać jak stukają tak jakby nie były napełnione. Sprawdziłem ciśnienie oleju na tym czujniku w głowicy mam tam 0,11 MPa w serwisówce znalazłem ze powinienem mieć od 0,16 do 0,2, czyli wychodzi jakbym miał 0,04 MPa za małe ciśnienie, i moje pytanie jest czy właśnie to może powodować tą głośną prace?? Za małe mam ciśnienie oleju i mi popychacze nie chcą sie napełnić?? Podpowiedzcie coś może miał ktoś podobny problem. Dodam jeszcze ze zalorzone mam akie popychacze http://www.moto.allegro.pl/item44518562 ... ratis.html
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 11:19 przez omlet161, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pt wrz 26, 2008 09:48

omlet161 pisze:Zaczął mi strasznie głośno rozrząd pracować wymienione zostały popychacze
A może masz rozrząd przestawiony? Przy głośnej pracy rozrządu raczej wymienia się kpl (pasek+rolki+napinacz), a nie popychacze...

Dziki

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: omlet161 » pt wrz 26, 2008 10:23

Pasek razem z rolkami wymieniałem jakiś rok temu wszystko było ok tylko zaczął być słyszalny stukot jakby to był silnik diesla. A auto ogólnie to jezdzi normalnie nie mam co do jazdy zadnych zastrzezeń ładnie sie zbiera i wkręca na obroty wiec chyba przestawiony rozrząd odpada??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 26, 2008 16:16

omlet161 pisze:0,11 MPa
jeśli jesteś pewien tego pomiaru to faktycznie mało. Mogą być luzy pomiędzy popychaczami a ściankami ich gniazd, luzy na panewkach. Powinineś pełne pomiary porobić, czyli na luzie i przy 2500 obrotów, i w gniazdach obu czujników. Niemniej pachnie to koniecznością jakiegoś remontu, sprawdzenia pompy oleju a może więcej, póki co ciężko powiedzieć

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”