hamulce a obroty silnika jaki jest zwiazek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

klakson89
Nowicjusz
Nowicjusz

hamulce a obroty silnika jaki jest zwiazek

Post autor: klakson89 » pt wrz 26, 2008 15:54

witam szukalem wczesniej podobnego tematu zeby nie zasmiecac forum ale nic nie zlanalezlem... wiec tak troche slaby ze mnie mechanik ale staram sie robic wszystko sam zeby zaoszczedzic i przy okazji sie czegos nauczyc.., moj prolem lezy w ukladzie hamulcowym (pomijajac fakt ze musze wymienic tarcze kloki i plyn) to przy naciskaniu hamulca na biegu jalowym obroty silnika sie obnizaja na chwile i znow podnosza co moze byc przyczyna??? ostatnio naprawialem waz od pocisnienia bodajze nie wiem dokladnie jak sie to nazywa ale tam mialem dziure i kolektor zasysal lewe powietrze przez ten odcinek weza(chopdzi o to krutkie kolanko odchodzace od kolektora do tego zoltego zaworka ktory zapobiuega cofnieciu sie powietrza w druga strone)... zrobilem to sam zastepujak ten kawalek kupionym wezem (mysle ze tam zadnej nieszczelnosci nie ma ) apropo jeszcze tyhc obrotow to jakos niechetnie moj golf schodzi z wysokich obrotow zajmuje to mu nieco wiecej czasu niz 1.8 mojego kolegi no i przy odpaleni9u lubi potrzymac te 1600obrotow jakis czas... panowie prosze o jakies rady jednoczesie piszcie w miare zrozumiale a nie jak dla jakis specow... dzieki z gory i pozdrawiam :D
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 15:56 przez klakson89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 26, 2008 16:26

po prostu wygląda na to że dalej jest dziura, może być w samym serwie, albo prędzej w podstawie wtrysku. Zdejm i zaślep wąż od serwa, zobaczysz czy dalej będzie tak z obrotów wolno schodził. Poruszaj wryskiem i słuchaj czy silnik zmienia obroty, jeśli tak to masz tą podstawę do wymiany.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

klakson89
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: klakson89 » pt wrz 26, 2008 18:22

podstawaw wtrysku jest dobra na 100% bo wlasnie ja sprawdzilem i zadne ruchy nia nie powoduja zmiany kulutry pracy silnika...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”