Woda kapiaca spod deski rozdzielczej :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to jak zdemontujesz deske to popatrz te wszystkie zaslepki bo przesto tez czasami kapie ;/ a co do nawiewu to byc moze ze z linka cos nie tak albo z przelacznikiem
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177740/][size=159][b]Gofer bY Tiger ;} Sprzedam [/b][/size][/url]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
[size=92] Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki a cuda zajmują mi trochę czasu[/size]
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
wymiana trwa ok 20- 30 min na pewno nie będzie aż także żeby nie dało się założyć szyby
umów na konkretny termin i zobacz ile to będzie cię kosztowało jak już się umówisz daj mi znać zadzwonię do kolegów z Krakowa i załatwię żeby było taniej no i żeby ci solidnie wyczyścili i zakonserwowali ewentualną rdzę (której u ciebie wcale nie musi być wiec nie ma co panikować) uszczelki ze szrotów sobie odpuść bo tylko szkoda czasu na taki montaż
umów na konkretny termin i zobacz ile to będzie cię kosztowało jak już się umówisz daj mi znać zadzwonię do kolegów z Krakowa i załatwię żeby było taniej no i żeby ci solidnie wyczyścili i zakonserwowali ewentualną rdzę (której u ciebie wcale nie musi być wiec nie ma co panikować) uszczelki ze szrotów sobie odpuść bo tylko szkoda czasu na taki montaż
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 07:55 przez Neoarti, łącznie zmieniany 1 raz.
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
No wiec podjechalem dzisiaj do JAANA w Krakowie i wstepnie umowilem sie na czwartek na godzine 13.Neoarti pisze:wymiana trwa ok 20- 30 min na pewno nie będzie aż także żeby nie dało się założyć szyby
Cena 50zl szyba + 50zl robocizna:) nie wiem tylko czy nie bede musial jakos tego przelozyc bo okazalo sie ze moze pojde do pracy w czwartek.... zobaczymy
A co do tej kratki od nawiewu to jest to jakby pod strony pasazera czy kierowcy? bo od strony kierowcy tez cos takiego smiesznego jest i nie wiem co to...
Po stronie pasażera w podszybiu widoczny jest wlot powietrza do dmuchawy, taka plastikowa kratka. Może być przykryty przez plastikową rynienkę biegnącą przez prawie całe podszybie, trzeba ją wtedy delikatnie zdjąć (lubi się łamać).
Może być trafiona uszczelka pod tą kratką i/lub zatkane kanaliki odpływowe z podszybia - na końcach tej rynienki, w której jest wlot dmuchawy i silnik wycieraczek. Polej wiadro wody na szybę i obserwuj jak będzie spływać, łatwo znajdziesz problem.
U mnie popękana uszczelka pod wlotem dmuchawy powodowała zalaną podłogę po stronie kierowcy i pasażera, wodę ściekającą po pedałach, po kolumnie i praktycznie z każdego miejsca, gdzie biegnie pod kokpitem nawiew. Dokładnie tak, jak sam to opisałeś we wcześniejszym poście.
Może być trafiona uszczelka pod tą kratką i/lub zatkane kanaliki odpływowe z podszybia - na końcach tej rynienki, w której jest wlot dmuchawy i silnik wycieraczek. Polej wiadro wody na szybę i obserwuj jak będzie spływać, łatwo znajdziesz problem.
U mnie popękana uszczelka pod wlotem dmuchawy powodowała zalaną podłogę po stronie kierowcy i pasażera, wodę ściekającą po pedałach, po kolumnie i praktycznie z każdego miejsca, gdzie biegnie pod kokpitem nawiew. Dokładnie tak, jak sam to opisałeś we wcześniejszym poście.
Zastanawiam sie czy potrzebna jest ta wymiana uszczelki, bo po dokladniejszych ogledzinach stwierdzilem ze z zewnetrznej strony wszedzie przylega tak jak ma przylegac i nie wyglada jak by mialo byc z nia cos nie tak...
Polatalem dzisiaj silikonem plastik podszybia zeby mi nie przeciekal zanim kupie nowy, wzmocnilem silikonem kratke od wentylacji i uszczelke linki otwierania maski... zobaczymy co dalej
Polatalem dzisiaj silikonem plastik podszybia zeby mi nie przeciekal zanim kupie nowy, wzmocnilem silikonem kratke od wentylacji i uszczelke linki otwierania maski... zobaczymy co dalej