Stukanie w drzwiach pasażera LUPO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie w drzwiach pasażera LUPO
Witam!
Przy przyspieszaniu i hamowaniu coś stuka w drzwiach pasażera, czasem jest to pojedynczy stukot a czasem podwójny. Dodam tylko że występuje to przy przyspieszaniu i hamowaniu. Gdy się lekko uchyli podczas jazdy drzwi pasażera stukot nie występuje. Drzwi otwierają i zamykają się cicho, mają swoje "fazy" otwarcia, itp. Co to może być???
Pozdrawiam
Przy przyspieszaniu i hamowaniu coś stuka w drzwiach pasażera, czasem jest to pojedynczy stukot a czasem podwójny. Dodam tylko że występuje to przy przyspieszaniu i hamowaniu. Gdy się lekko uchyli podczas jazdy drzwi pasażera stukot nie występuje. Drzwi otwierają i zamykają się cicho, mają swoje "fazy" otwarcia, itp. Co to może być???
Pozdrawiam
Właśnie wróciłem z oględzin autka i zauważyłem, że gdy otworze drzwi i złapie je od dołu i ruszam nimi w górę i w dół to jest wyczuwalny luz (dość spory), w drzwiach kierowcy tego nie ma.
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2008 18:31 przez djmrowka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
może autko miało dzwona i sobie stuka??
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Witam
Mam podobny problem ze stukaniem w drzwiach. Identyczny jak opisujesz.
Czy rozwiązłeś już te stukanie??
Ja zauważyłem że jak nawinę troche izolacji na rygiel drzwi zamka to stukanie zanika całkowicie. Sposób dobry ale izolacja po jakimś czasie się wyciera i stuki powracają.
Może masz jakiś inny sposób na naprawę tego??
Pozdrawiam
Mam podobny problem ze stukaniem w drzwiach. Identyczny jak opisujesz.
Czy rozwiązłeś już te stukanie??
Ja zauważyłem że jak nawinę troche izolacji na rygiel drzwi zamka to stukanie zanika całkowicie. Sposób dobry ale izolacja po jakimś czasie się wyciera i stuki powracają.
Może masz jakiś inny sposób na naprawę tego??
Pozdrawiam