Montaż linki prędkościomierza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gregor99

Montaż linki prędkościomierza

Post autor: gregor99 » pt lis 11, 2005 17:07

Mam taki problem ze swoim golfem II 1.6TD , prędkościomierz był sprawny ale na zimnym silniku coś mi gwizdało z lewej strony , mechanik doradził żebym wymienił linkę od prędkościomierza .Po wymianie faktycznie przestało gwizdać ale licznik nie działa :grin:
Sprawdziłem podczas jazdy że linka nie przenosi mi napędu ze skrzyni , kilka prób ponownego montażu linki od strony skrzyni nie przyniosła efektu. Na co trzeba zwrócić uwagę przy montażu linki do skrzyni ?
Sam sobie odpowiem , może komuś się przyda :
trzeba uwazać przy wciąganiu starej linki żeby nie spadł ślimak :grin: :grin: :grin:
Teraz to cholerstwo gdzieś zagineło w skrzyni biegow , ciekawe czy coś narozrabia ?

Awatar użytkownika
piotrek1712
Ma gadane
Ma gadane

Re: Montaż linki prędkościomierza

Post autor: piotrek1712 » pt lis 11, 2005 22:24

gregor99 pisze:Mam taki problem ze swoim golfem II 1.6TD , prędkościomierz był sprawny ale na zimnym silniku coś mi gwizdało z lewej strony , mechanik doradził żebym wymienił linkę od prędkościomierza .Po wymianie faktycznie przestało gwizdać ale licznik nie działa :grin:
Sprawdziłem podczas jazdy że linka nie przenosi mi napędu ze skrzyni , kilka prób ponownego montażu linki od strony skrzyni nie przyniosła efektu. Na co trzeba zwrócić uwagę przy montażu linki do skrzyni ?
Sam sobie odpowiem , może komuś się przyda :
trzeba uwazać przy wciąganiu starej linki żeby nie spadł ślimak :grin: :grin: :grin:
Teraz to cholerstwo gdzieś zagineło w skrzyni biegow , ciekawe czy coś narozrabia ?
Nic sie nie stanie, nie masz czego sie obawiac, pewien mechanik powiedzial mi ze przy wymianie tych linek tez im sie to bardzo czesto zdaza ;)

jedyne co moze sie z tym stac to, to ze zostanie to zmielone... bo z tego co pamietam to jest to zrobione z plastiku.

gregor99

Post autor: gregor99 » sob lis 12, 2005 12:01

To jest z plastiku , tylko jaki kolor bo kupiłem dwa biały i czerwony które róznia sie ilością zębów , sprzedwaca nie był w stanie się zdecydowac który bedzie pasował.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”