Mokro pod dywanikami kierowcy i pasażera....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Maclaim
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maclaim » ndz lip 20, 2008 12:40

tak dokładnie o tym bolcu przesunięty został o parę milimetrów w stronę środka, drzwi teraz trzymają lepiej, ponieważ wcześniej też miałem takie stawy w aucie, i nigdzie śladu nie było skąd się to lało, dopiero zobaczyłem co się dzieje jak padał deszcz, uszczelki niby na oko w porządku, ale na samym roku drzwi od strony zamka na łuku, tam bym pies pogrzebany
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 12:41 przez Maclaim, łącznie zmieniany 1 raz.

Moje MK3 GTD
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=271239][img]http://img819.imageshack.us/img819/5374/snc00107l.jpg[/img][/url]

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lip 20, 2008 12:47

Maclaim pisze:ale na samym roku drzwi od strony zamka na łuku, tam bym pies pogrzebany
ale to by Ci sie nie zlewało do tyłu ??
nie wiem sprubuje z tymi drzwiami tez :) co mi szkodzi :D

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Kontakt:

Post autor: abrams » ndz lip 20, 2008 20:39

To_mas pisze:abrams napisał/a:
szyber masz??
tak ale wlewalem tam wode i ładnie wylatuje pod samochodem jak z jednej tak i z drugiej strony :) tak ze szyber sobie odpuszczam
tez polewalem i ladnie odplywalo ;) dopuki nie rozbiore tego to nie bede pewien...

Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
Dedi_S
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Dedi_S » pn lip 21, 2008 08:22

U siebie musiałem także wymienić całe wygłuszenie. Sprawcą była właśnie ta folia na drzwiach. Ma ona zapobiegać przedostawaniu się wody do środka jak uszczelka szyby nie wytrzyma dużej ilości wody (bo nowa raczej nie jest). Przy montażu centralki trzeba było troszku oderwać ją, a potem na nowo przykleić, jednak nie miałem żadnego kleju pod ręką i zbagatelizowałem problem. Jak stałem autem na prostym nic się nie działo nawet przy oberwaniu chmury, dopiero jak skapywało z szyby na boczek (dowodem właśnie jest mokry spód) to zaczęło się lać do środka. Jak to nie pomoże to jedź na myjnię np na stacji benzynowej siedź w środku i obserwuj.

Zanim coś napiszesz i doradzisz to pomyśl bo możesz innych narazić na koszty.

maciekzien
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: maciekzien » sob wrz 13, 2008 07:05

U mnie w MK3 lało się przez tylne światło. Miałem mnóstwo wody pod fotelem kierowcy. Szło po kablach po lewejs stronie, pozniej pod kanape z tyłu a na konec zlewało sie wszystko pod fotel. Sprawdzcie dobrze uszczelki pod tylnymi lampami, bo u mnie jak polałem wężem to sie ciurkiem lało. Wykreciłem lampę, posmarowałem silikonem i sie nie leje. (można tez wymienić samą uszczelke pod lampa)

MOC....człowiek tak szybko sie do niej przyzwyczaja, że ciągle woła o więcej :D. Wkrótce kolejne modyfikacje....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”