Problem z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ogrzewaniem
Witam!
Posiadam vw 2 z silnikiem 1.3 + gaz na którym nie jeżdżę i mam problem z ogrzewaniem.
Po wlaczeniu ogrzewania przez minute leci ciepłe powietrze a potem zimne. Nagrzewnice wymienilem na nowa i dalejk tak sie dzieje:( Nie wiem czy układ mam zapowietrzony?? jeśli jest zapowietrzony to jak najłatwiej i najszybciej go odpowietrzyć?? Na pewno jest szczelny. prosiłbym o kilka rad w tej sprawie bo zima nie ubłagalnie sie zbliża:/
Posiadam vw 2 z silnikiem 1.3 + gaz na którym nie jeżdżę i mam problem z ogrzewaniem.
Po wlaczeniu ogrzewania przez minute leci ciepłe powietrze a potem zimne. Nagrzewnice wymienilem na nowa i dalejk tak sie dzieje:( Nie wiem czy układ mam zapowietrzony?? jeśli jest zapowietrzony to jak najłatwiej i najszybciej go odpowietrzyć?? Na pewno jest szczelny. prosiłbym o kilka rad w tej sprawie bo zima nie ubłagalnie sie zbliża:/
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2008 15:41 przez ksenol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
A ja obstawiam na ten termostat, który jest na wężach od nagrzewnicy - wywal go, połącz rurki ze sobą i powinno być OK.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
no wlasnie mialem pytac czy to ma jakies znaczenie ten 'termostat' znajduje sie na wezu powrotnym z nagrzewnicy??Lipek81 pisze:A ja obstawiam na ten termostat, który jest na wężach od nagrzewnicy - wywal go, połącz rurki ze sobą i powinno być OK.
Ostatnio zmieniony pt wrz 12, 2008 16:01 przez ksenol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No to właśnie o to mi chodzilo. Najczęściej to jest przyczyną takiego zachowania.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
http://www.fotosik.pl/pok...bf1f62e629.html to jest to http://forum.vwgolf.pl/vi...hlight=#2088087 i temat otym
[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:06 ]
Ten temat jes wałokowany dziwuje sie że go jeszcze nieusuneli
[ Dodano: 13 Wrz 2008 10:06 ]
Ten temat jes wałokowany dziwuje sie że go jeszcze nieusuneli
LEŚNY PRZYTULAS