Pasek rozrzadu w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no ja też jestem tego zdania, bo według tych wskazań liczników to te niemce strasznie mało się przemieszczają (a np ja biedny polak robię 40 kkm na rok..)ku_bi pisze:bo co 2 osoba mówi że ma przebieg w starym aucie 120 -140 tys i się zachywyca, jak 10 letni lub starszy samochód może mieć taki przebieg? co 2 osoba, która sprzedaje starsze auto cofa licznikAXEL pisze:No ale na bank rzadziej niz u nas......co ty jestes takim sceptykiem???????
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie ma co generalizować... Takie rodzynki są... Co prawda podstęplowaną czystą książkę serwisową można kupić za 30-50 Euro ale ostatnio pojechałem z kolesiem po 11 letnie auto z 122 tys przebiegu, do którego była dołączona kupa papierów i wyblakłych już wydruków wystawionych na stacjach diagnostycznych w ostatnich 6 latach ... Ba... Nawet był wydruk o negatywnym badaniu diagnostycznym ze wzgledu na zbity reflektor... Na każdym wydruku oczywiście są dane identyfikacyjne auta i aktualny przebieg... Tak udokumentowanej historii auta nie ma co się czepiać i nawet najbardziej przedsiebiorczemu turkowi nie chciałoby się takiej produkować...bo co 2 osoba mówi że ma przebieg w starym aucie 120 -140 tys i się zachywyca, jak 10 letni lub starszy samochód może mieć taki przebieg? co 2 osoba, która sprzedaje starsze auto cofa licznik
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
z tym sie zgodze, że zdarzaja sie rodzynki, ale to niebedzie co 2 sprowazdzone auto, lecz moze co 100Marihuana Man pisze:Nie ma co generalizować... Takie rodzynki są... Co prawda podstęplowaną czystą książkę serwisową można kupić za 30-50 Euro ale ostatnio pojechałem z kolesiem po 11 letnie auto z 122 tys przebiegu, do którego była dołączona kupa papierów i wyblakłych już wydruków wystawionych na stacjach diagnostycznych w ostatnich 6 latach ... Ba... Nawet był wydruk o negatywnym badaniu diagnostycznym ze wzgledu na zbity reflektor... Na każdym wydruku oczywiście są dane identyfikacyjne auta i aktualny przebieg... Tak udokumentowanej historii auta nie ma co się czepiać i nawet najbardziej przedsiebiorczemu turkowi nie chciałoby się takiej produkować...bo co 2 osoba mówi że ma przebieg w starym aucie 120 -140 tys i się zachywyca, jak 10 letni lub starszy samochód może mieć taki przebieg? co 2 osoba, która sprzedaje starsze auto cofa licznik
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pasek rozrzadu w mk3
wymiane paska zalecaja co 60 tys jak rozebrałem swój to okazało sie ze jest w tragicznym stanie wiec nie wiadomo jak moglo sie to skonczyc, wiec warto!!!!!!!
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
"Mądry Polak po szkodzie" - prawda !!
Chcesz wymieniaj, nie chcesz nie wymieniaj - mi też tak mówili, że był niedawno wymieniany, ale i tak wymieniłem (mechanik potwierdził to że jednak był wymieniany), ale ja byłem spokojny i jestem nadal, nie muszę się martwić (strzeli czy nie strzeli w czasie jazdy n[. na urloP).
Na Twoim miejscu bym wymienił , ale wiesz jak coś to zawsze Ci się może trafić motorek z jeszcze mniejszym przebiegiem np. ze 100tyskm.
Odradzam takiego ryzyka.....
Pozdrooo.
Na Twoim miejscu bym wymienił , ale wiesz jak coś to zawsze Ci się może trafić motorek z jeszcze mniejszym przebiegiem np. ze 100tyskm.
Odradzam takiego ryzyka.....
Pozdrooo.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
zgadza się - może akurat kolega trafił na takiego rodzynka i bardzo mu tego życzę, ale pewnośc co do przebiegu to tylko mozna mieć jak się ma auto od nowości (miałem jednak kolege który sam sobie cofal licznik.... tak dla lepszego samopoczucia)Marihuana Man pisze:Yep... A w Polsce jest...ku_bi pisze:ale to niebedzie co 2 sprowazdzone auto
Chodziło mi głównie o to, żeby nie odbierać koledze prawa do posiadania właśnie takiego rodzynka...