lapka świateł drogowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
lapka świateł drogowych
spaliła mi się lampka świateł drogowych.. (kiedyś zostawiłem samochód na właczonych światłach i po powrocie po 8 godzinach - nie było już i lampki i akumulatora sprawnego)..
wiecie moze jaka to lampka? cieżka jest wymiana czy zostawić to w spokoju..?
wiecie moze jaka to lampka? cieżka jest wymiana czy zostawić to w spokoju..?
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
Tak Tak nie inaczej .... ale jak to postojowe to pewno albo taka stara na bagnety lub jak nowa to sama bańka...wojteks pisze:jeżeli chodzi o wymianę żarówki w reflektorze to jest to łatwe, jak masz lampę z jedną żarówką to H4 a jak podwójny reflektor to H1, Jeżeli był jakiś tuning lamp to najpierw wyciągnij starą żarówkę i zobacz jaka to jest
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
-
- Nowicjusz
dioda-żaróweczka świateł drogowych
Właśnie mi też się ona nie pali na desce rozdzielczej.Pali się tylko nibieska jak są "długie"Baltazar pisze:właśnie właśnie - sorki za brak precyzji.. chodzi o lampkę/diodę (jakkolwiek) w liczniku - po prostu się chyba spaliła.. właczam światła - nic się nie świeci - kiedyś na desce zielona bodajże się świeciła... teraz nic.. ;(
A przy okazji, może ktoś ma link do instrukcji obsługi do Golf III 1.9 TD z 93 roku?
Pozdrawiam