Witam,
mam mały problem.
Jakiś czas temu kupiłem sobie "nowego" Golfa (1.8 GT 1990r).
Jest w nim licznik z MFA, który od początku wyświetla tylko godzinę.
dzisiaj rozebrałem deskę i wyciągnąłem licznik.Jest on na jedną wtyczkę, ale nigdzie nie ma miejsca na wężyk z podciśnienia,który jest razem z taką zieloną kostką i lata sobie luzem.
Wydaje mi się że licznik był zmieniany i mam pytanie :
Czy są liczniki z MFA z jedną kostką oraz wejściem na ten wężyk?...lub ewentualnie co zrobić żeby to zadziałało?
Z góry dzięki za odpowiedź
MFA licznik z jedą kostką - tylko godzina... ? :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Cos pomieszales w tym opisie problemu bo:
Jeśli licznik ma MFA to ma jednocześnie wyjście na podciśnienie (no chyba, że ktoś rozbierał coś i kombinował) i jednocześnie ma przy wejściu linki prędkościomierza dostawiony moduł dodatkowy do "czytania" prędkości.
Zrób zdjęcie zegarów z przodu i z tyłu to Ci powiemy czy to są zegary z MFA czy
"kombinowane"
Jeśli licznik ma MFA to ma jednocześnie wyjście na podciśnienie (no chyba, że ktoś rozbierał coś i kombinował) i jednocześnie ma przy wejściu linki prędkościomierza dostawiony moduł dodatkowy do "czytania" prędkości.
Zrób zdjęcie zegarów z przodu i z tyłu to Ci powiemy czy to są zegary z MFA czy
"kombinowane"
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
-
gailbraith
bugalon, pozwól, że zapytam. Jeden kolega sprzedaje licznik w dziale sprzedam i coś mi się w nim nie podoba.
Tutaj link do tematu- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186443&start=0
Na zdjęciu licznika z tyłu widać jakieś mostki z kabli porobione czy coś takiego. Normalnie było coś takiego w oryginale?
A gdzie dokładnie jest w liczniku z MFA wyjście na podciśnienie?
Tutaj link do tematu- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186443&start=0
Na zdjęciu licznika z tyłu widać jakieś mostki z kabli porobione czy coś takiego. Normalnie było coś takiego w oryginale?
A gdzie dokładnie jest w liczniku z MFA wyjście na podciśnienie?
bugalon, No mi się też wydaje że jest jakiś kombinowany bo nie ma w nim żadnego wejścia na podciśnienie, a przy lince obrotomierza jest moduł dodatkowy do "czytania" prędkości.Z przodu wygląda na licznik z MFA bo ma wszystkie "znaczki" dookoła zegara.
W poniedziałek postaram się zrobić fotkę tyłu licznika i wrzucę ją tutaj.
W poniedziałek postaram się zrobić fotkę tyłu licznika i wrzucę ją tutaj.