Mam problem z ktorym nie umiem sie uporac otoz na cieplym silniku podczas jazdy silnik gasnie, obroty zaczynaja falowac ...i jest klapa , za kazdym nacisnieciem hamulca silnik gasnie ..... na zimnym nie ma takich objawow ...samochod ma przejechane 280 tys , przepustnica przeczyszczona swiece zminione kable kopulka palec tak samo... dla sprawdzenia odczepilem przewod od serwa hamulca i obroty przestaly skakac ....rowna praca silnika ...z tym ze tak nie mozna jezdzic na twardym hamulcu
gasnacy silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gasnacy silnik
Witam
Mam problem z ktorym nie umiem sie uporac otoz na cieplym silniku podczas jazdy silnik gasnie, obroty zaczynaja falowac ...i jest klapa , za kazdym nacisnieciem hamulca silnik gasnie ..... na zimnym nie ma takich objawow ...samochod ma przejechane 280 tys , przepustnica przeczyszczona swiece zminione kable kopulka palec tak samo... dla sprawdzenia odczepilem przewod od serwa hamulca i obroty przestaly skakac ....rowna praca silnika ...z tym ze tak nie mozna jezdzic na twardym hamulcu
))) W serwicie okazalo sie ze serwo jest sprawne . Wiec nie wiem co moze byc .
- Paweł Marek
- V.I.P.

wydaje mi się jedź do innego serwisu i zmień serwo, ale możesz jeszcze sam dokładnie obejrzeć sam przewód podciśnieniowy serwa. Widzialem kiedyś mk2 z taką awarią, tóre bezskutczenie objeżdiło wiele serwisów. Okazało się że wąż miał dziurę w części pionowej, od tyłu, nie bylo jej widać
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 12:23 pm ]
moze jest jeszcze opcja nieszczelnej postawy pod wtryskiem, wtedy wciśnięcie hamulca jeszcze dokłada "lewego"powietrza i mieszanka zanadto ubożeje.
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 12:23 pm ]
moze jest jeszcze opcja nieszczelnej postawy pod wtryskiem, wtedy wciśnięcie hamulca jeszcze dokłada "lewego"powietrza i mieszanka zanadto ubożeje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ciekawe jak oni to stwierdzili, bo po mojemu bez rozbierania to trudno sprawdzić czy membrama jest ok. spotkałem się z dwoma przypadkami przetartych membrama gdzie w jednym membrama układała się i była nieszczelna po wzroście temp. w komorze silnika, a w drugim odwrotnie, po zagrzaniu było ok.eliminat pisze:W serwicie okazalo sie ze serwo jest sprawne
Jak pisze Paweł Marek, poszedł bym tym tropem samemu, bo w sumie diagnozę już postawiłeś i tylko trzeba ją potwierdzić. Rozgrzać auto przejechać sie trochę nawet nocą jak mały ruch i bez szaleństwa i jak z podpiętym serwem będzie kicha a z odłączonym ok to masz winowajców (przewód lub serwo).eliminat pisze:dla sprawdzenia odczepilem przewod od serwa hamulca i obroty przestaly skakac ....rowna praca silnika ...z tym ze tak nie mozna jezdzic na twardym hamulcu
JaroW