ubytek plynu chlodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
szakal1989
- Nowicjusz

- Kontakt:
ubytek plynu chlodniczego
WItam, od jakiegos czasu zauwazylem ubytek plunu chlodniczego, zauwazylem to kiedy bylem w gorach zaswiecila mi sie kontrolka satnu plynu. Dolalem litr plunu i wszystko bylo ok, jednak po przejechaniu ok 700km znowu zauwazylem ze plynu jest mniej niz bylo (byl maks jest min). Prosze o pomoc co moze byc tego powodem. Autko nie kopci z wydechu, w samochodzie nie jest wilgotno wiec nagrzewnica raczej nie....bardzo prosze o pomoc. Jesli mozna to prosze jeszcze o informacje jak rozpoznac kiedy blok sinika jest pekniety...Golf 3 1.6 75KM 1995 r.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Sprawdz na spodzie chłodnicy czy nie ma wycieków.
Płyn jest czysty czy ma tłuste oczka?
Obejrzyj okolice silnika czy nie ma śladów wycieku. Suchy płyn zmienia postać na stałą. Więc jeśli gdzies znajdziesz ślady koloru płynu to przy nagrzanym silniku może sie tymi miejscami wydostawac płyn.
Płyn jest czysty czy ma tłuste oczka?
Obejrzyj okolice silnika czy nie ma śladów wycieku. Suchy płyn zmienia postać na stałą. Więc jeśli gdzies znajdziesz ślady koloru płynu to przy nagrzanym silniku może sie tymi miejscami wydostawac płyn.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
szakal1989
- Nowicjusz

- Kontakt:
w moim autku ubywało płynu, nie kopciło na biało, nigdzie nie było śladu wycieku, ubytek płynu był taki jak u Ciebie czyli z max do min w około 700-800 km, w oleju nie było płynu ani w płynie nie było oleju, ale pod korkiem robiło mi sie masło, jedyny objaw to nierówna praca na zimnym silniku po uruchomieniu auta, pracował na 3 gary przez 3-5s, po wielu konsultacjach padło na uszczelkę pod głowicą, po zdjęciu okazało się że uszczelka była cała, ale głowica było minimalnie krzywa właśnie pomiędzy kanałem wodnym a cylindrem i woda wlewała się do cylindra co powodowała poranne problemy z rozruchem i ubytek płynu chłodniczego, jak nie znajdziesz żadnych wycieków, to poczytaj o pękniętej uszczelce pod głowicą jest trochę na forum (poszukaj postów Sztomel'a, bystry gość i dużo mi pomógł w tym temacie), i jeżeli będą pasować objawy to niestety ale uszczelka, pzdr
-
szakal1989
- Nowicjusz

- Kontakt: