Problemy z kontrolkami na desce rozdzielczej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcinm23
Mały gagatek
Mały gagatek

Problemy z kontrolkami na desce rozdzielczej

Post autor: marcinm23 » wt wrz 02, 2008 20:52

Witam...Od razu przepraszam za powielanie tematu ale mam pewien problem i chcialbym go szybko rozwiazac
Otoz posiadam Golfa 2 z silnikiem 1,6 benzynowy z 87 roku...od jakiegos czasu zauwazylem ze po pewnym czasie od odpalenia silniika zapala sie kontrolka od oleju i kontrolka przy wzkazniku po srodku...
I tak caly czas podczas jazdy sobie swiecą.olej byl wymieniany i wszystko inne jest utrzymane tak jak powinno byc.
ALE CO DOBRE po zapaleniu swiateł długich owe diody wylaczaja sie!Podswietlenie deski rozdzielczej zapala sie sie tylko wtedy kiedy potrzasnie troche samochodem przy jezdzie!
Moze mi ktos pomoc,doradzic co wymienic,spawdzic...co moze byc tego przyczyną?
z Gory Dzieki za pomoc :pub:
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 22:27 przez marcinm23, łącznie zmieniany 2 razy.

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » pt wrz 05, 2008 00:22

Według mnie to jest problem z masą do licznika.Już nie pamiętam którye złącze,ale napewno brązowy przewód to masa i jest podłączone pod deską.Pod deską od strony kierowcy znajdziesz brązowe przewody przykręcone do karoseri (trzeba je wyczyścić).
Jeszcze jedna opcja to wypinać z e skrzynki bezpiecznikowej kostki;psikać np:WD40 i spinać z powrotem.

Jacek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”