Wspomaganie nie dziala na luzie 1.6 TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jakubv
Wspomaganie nie dziala na luzie 1.6 TD
Witam wszystkich. To mój pierwszy post.
Mam problem. W moim VW wspomaganie nie działa gdy samochód jest na luzie lub gdy jadąc na biegu nie dodaję gazu. Wymieniłem pasek na Goodyear i po tej wymianie wszystko się zaczęło, z płynem jest wszystko w porządku. Już nie mam siły. Zawracanie na 5 razy to masakra. Wspomaganie działa w tedy kiedy nie jest potrzebne czyli w czasie jazdy na wyższych obrotach.
Pozdrawiam i proszę o pomoc..
Mam problem. W moim VW wspomaganie nie działa gdy samochód jest na luzie lub gdy jadąc na biegu nie dodaję gazu. Wymieniłem pasek na Goodyear i po tej wymianie wszystko się zaczęło, z płynem jest wszystko w porządku. Już nie mam siły. Zawracanie na 5 razy to masakra. Wspomaganie działa w tedy kiedy nie jest potrzebne czyli w czasie jazdy na wyższych obrotach.
Pozdrawiam i proszę o pomoc..
Ostatnio zmieniony pn wrz 01, 2008 21:29 przez jakubv, łącznie zmieniany 2 razy.
-
jakubv
Wspomaganie VW Jetta 19E 1.6 TD
Sprawdziłem. Pasek jest tak naciągnięty że nie da się go nawet ugiąć a co dopiero ruszyć.
Re: Wspomaganie VW Jetta 19E 1.6 TD
no to mogła paśc pompa wspomagania jak tak naciągnąłeś pasek....jakubv pisze:Sprawdziłem. Pasek jest tak naciągnięty że nie da się go nawet ugiąć a co dopiero ruszyć.
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 15:06 przez Gallus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jakubv
pompa pewnie nie bo jak samochód stoi i dodam gazu to wspomaganie działa. Może popuszczę jutro trochę pasek zobaczę czy pomoże.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A ktoś pomyślał że koła pasowe mogą być wyślizgane?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jakubv
Przed wymianą paska wszystko działało poprawnie. Wymieniłem pacek bo tamten już popękał. I od założenia nowego paska wszystko się zaczęło.
- grandi
- Lord GTI

Powiem tak paski do TD to 10x735 proponuje Ci kupić pasek 11x730 bo 735 sie wyciąga a na regulacji pewnie masz ustawione już max , polecam paski getsa boscha nie Continetala ja placiłem 9 zł za boscha założ 11x730 i daj znać
-
jakubv
Wspomaganie nie działa na luzie 1.6 TD
Wymieniłem pasek na 11 x 735 bo 730 nie można było naciągnąć. Po zmianie wszystko było ok ale po przejechaniu paru kilometrów znowu się zaczęło. Teraz wspomaganie działa jak na luzie trochę przygazyję i nie pojadę to bez gazy działa. Jak tylko ruszę i pojadę pare kilometrów i się zatrzymam to już nie działa. Mechanik który mi wymieniał pasek mówi że stukał młotkiem w pompę. Może poprostu jakiś osad się odczepił od ścianek pompy i wystarczy wymiana płynu do wspomagania.
- grandi
- Lord GTI

Febi zielony mineralny bańka 25 zł litr wchodzi a dokłądnie cos koło 700 ml
[ Dodano: 09 Wrz 2008 23:25 ]

735 jest za długim paskiem aby założyc 730 trzeba zachować pewną kolejność przy rozkręcaniu regulacji
[ Dodano: 09 Wrz 2008 23:25 ]
Jak się nie da jak się dajakubv pisze:730 nie można było naciągnąć

735 jest za długim paskiem aby założyc 730 trzeba zachować pewną kolejność przy rozkręcaniu regulacji