1.3 i pełny wtrysk gorący gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

wojtekx, wydaje mi się że możesz miec jakiś problem z zasilaniem prądem, może kostka staycjki nie bardzo łączy, bo czemu po włączeniu kluczykiem jest ok, a z biegu nie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
PROBLEM ROZWIĄZANY jupi
po kolejnym przegladzie silnika podczas pracy okazalo sie ze bylo przebicie na kablach wysokiego napiecia. iskry przeskakiwały przy świecach. mimo ze kable były nowe bo kupiłem je jakis miesiąc temu. Wypada chyba napisac SENTECH 8096 -> nie polecam, choc generalnie podobno to jest dobra firma.
po kolejnym przegladzie silnika podczas pracy okazalo sie ze bylo przebicie na kablach wysokiego napiecia. iskry przeskakiwały przy świecach. mimo ze kable były nowe bo kupiłem je jakis miesiąc temu. Wypada chyba napisac SENTECH 8096 -> nie polecam, choc generalnie podobno to jest dobra firma.
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 19:30 przez wojtekx, łącznie zmieniany 2 razy.
Sprawdz czy nie masz przewodów w-n sciśniętych np opaską zaciskową z wiąźką prowadzącą do aparatu zapłonowego (czyjnik halla) ja tak miałem i też obiawiało się to nagłym gaśnięciem i brakiem możliwości szybkiego odpalenia (czasami odpalał odrazu po zatrzymaniu i przekręceniu rozrusznikiem, a czasami po kilku godzinach) zdażało się to rzadko srednio raz na 2 tyg i to w najmniej spodziewanych momentach więc bujałem się z tym kilka miesięcy, aż po którymś razie nie odpalił już wogóle, okazało się że padł czujnik halla po wymianie odpalił z pierwszego, pożniej doszedłem, że przyczyną całego cyrku było przebicie wn na wiązkę od halla widoczne po otwarciu pokrywy w ciemności i odpalonym silniku.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Macos