golf 2 silnik1.3 jak zdjac mikser z gaznika p 2e3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bsztcz

golf 2 silnik1.3 jak zdjac mikser z gaznika p 2e3

Post autor: bsztcz » pn lis 07, 2005 18:07

mam problem niemoge sciagnac miksera gazowego z gaznika pierburg 2e3.odkrecilem obudowe filtra[3 nakretki[i zacholere niemoge go sciagnac,czy on jest jakos przykrecony?czy tylko nalozony nate 3 sruby ktore trzymaja obudowe filtra powietrza.wogule to chce sciagnac gaznik ale ten mikser zaslania sruby zeby go odkrecic.prosze o pomoc dzieki

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » pn lis 07, 2005 18:36

u mnie też ciężko schodzi. Lubi się trochę "zaćpać" na tych śrubach. Poza tym sztywno siedzi, bo od dołu do filtra leci przewód przewietrzania silnika, i wadzi też bardzo przewód doprowadzający gaz z parownika do miksera. Spróbuj delikatnie poruszać obudową tak, jakby filtr był kierownicą (prawo-lewo) może się trochę poluzuje. Sprawdź, czy nie założył ktoś dodatkowego uchwytu, ale raczej nie. Są 3 szpilki, przechodzą przez obudowę, gumę uszczelniającą i mikser, na do podkładka i nakrętka na każdą szpilkę. Z reguły tak jest mocowane.

bsztcz

Post autor: bsztcz » pn lis 07, 2005 18:48

obudowe filtra sciagnolem ale ten mikser zacholere niechce zejsc.moze on jest jakos przyklejony bo niewidze zadnych srub tylko te 3 szpilki kture sa juz bez nakretek bo sciagnolem obudowe filtra

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » pn lis 07, 2005 18:59

Nie widzę ustrojstwa przed sobą, ale nie kojarzę innego zamocowania. Może ktoś to kiedyś przyłatał silikonem?

bsztcz

Post autor: bsztcz » pn lis 07, 2005 19:13

chyba masz racje stym silikonem .bo pomiedzy mikserem a gaznikiem jest cos gumowego to chyba silikon ale jak to oderwac walilem gumowym mlotkiem i nic,podwazalem srubokretem to nadszczerbilem ten cholermy mikser.najgorsze to ze jest juz ciemno a niemam garazu.a chcialem tylko zalozyc sprezyne na gazniku ktora z przepustnica i linka gazu jest polaczona a moze jest jakis sposob zeby ja zalozyc bez siagania gaznika

fibolek

Post autor: fibolek » śr lis 09, 2005 14:50

Jeśli masz silikonem usczelnione to jakiś partacz to robił.Oryginalnie jest taka uszczelka gumowa z tego co pamiętam oringowata,ale pewien nie jestem.Ale napewno jest tam(a raczej powinna być) uszczelka.

[ Dodano: Sro Lis 09, 2005 13:58 ]
Chyba raczej nie możesz mieć Pietburga bo w nim obudowa filtra trzyma się dzięki uchwytowi(drut) [przyciskającemu go do gaźnika(lub miksera) to raczej wtrysk.Albo się mylę.Ale Pietburgi znam na pamięć.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”