Nie działają krótkie światła (mijania)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Nie działają krótkie światła (mijania)

Post autor: dominik7 » śr wrz 03, 2008 07:50

Tak jak w temacie-o ile dobrze pamiętam tam jest taka blaszka którą trzeba z powrotem odgiąć.Mogę prosić o zdjęcie, która to i w którą stronę podgiąć?
Czy da się to zrobić bez rozkręcania kolumny kierowniczej? A jeżeli nie, to co mam rozebrać?
Dzięki z góry wszystkim za odpowiedzi.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

Awatar użytkownika
majster heniek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Auto: Jest
Silnik: też

Post autor: majster heniek » śr wrz 03, 2008 08:31

Tak jak w temacie-o ile dobrze pamiętam tam jest taka blaszka którą trzeba z powrotem odgiąć.Mogę prosić o zdjęcie, która to i w którą stronę podgiąć?
Czy da się to zrobić bez rozkręcania kolumny kierowniczej? A jeżeli nie, to co mam rozebrać?
musisz odkręcić kierownicę , dolną osłonę kolumny , zobaczysz 2 śrby co trzymają manetki odkręcasz je , lekko unosisz do góry i odczepiasz wtyczki , odrazu napiszę że nie ma blaszki za to jest przy manetce od wycieraczek przełącznik długi-krótkie raczej nie do naprawy jeśli styki są wypalone i tą manetkę trzeba wymienić całą
niech mnie ktoś poprawi jak coś nie tak napisałem

Obrazek
Zielony utonoł , siwy sprzedany , ale jest swartz

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: dominik7 » śr wrz 03, 2008 09:18

Tam sie podgina jakas blaszke
Juz tak robilem wczesniej.Ale coz...Przy takim przebiegu to sie wszystko zuzywa.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”