Golf 2 => problem z układem wtryskowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 2 => problem z układem wtryskowym
Witam.
mam golfa 2 GTI 8V z wtryskiem mechanicznym
oto problem- słabnie powyżej 140km/h(silnik nie wkręca sie powiżej 4 tys obr/min)- ciśnienie na pompie paliwa wynosi 5 bar'ów.Na pewno nie jest to winą układu zapłonowego... rozrząd też można wykluczyć- mieliście może podobny problem ? może możecie coś poradzić
proszę o pomoc
Pozdrawiam Łuki
mam golfa 2 GTI 8V z wtryskiem mechanicznym
oto problem- słabnie powyżej 140km/h(silnik nie wkręca sie powiżej 4 tys obr/min)- ciśnienie na pompie paliwa wynosi 5 bar'ów.Na pewno nie jest to winą układu zapłonowego... rozrząd też można wykluczyć- mieliście może podobny problem ? może możecie coś poradzić
proszę o pomoc
Pozdrawiam Łuki
-
- Forum Master
Niepamiętam ale pompa powinna mieć wyższe ciśnienie.Ja miałem podobny problem jak przejechałem ze 100 kilometrów to moja 16v niemogła się podwlec pod górkę a po dwuch dniach padła.Jak trochę polata pompa to póżniej niedaje rady i nienadąża z pompowaniem paliwa.Twoja pompa zewnętrzna będzie miała nr 191 906 090 i ma średnicę około 4 cm.Ostatnio dowiadywałem się dla jednego kolegi z forum w srewisie .
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
w te wakacje były wymieniane-
ide zaraz do warsztatu- wykręce ją i sam sprawdze ciśnienie bo mi sie wydaje że tam nawet nie ma tych 5 barów...
[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 15:34 ]
czy może boć to spowodowane zapchanym układem wydechowym <zwłaszcza katalizatorem>
jutro jak będe miał czas to odetne go i wydłubie
ide zaraz do warsztatu- wykręce ją i sam sprawdze ciśnienie bo mi sie wydaje że tam nawet nie ma tych 5 barów...
[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 15:34 ]
czy może boć to spowodowane zapchanym układem wydechowym <zwłaszcza katalizatorem>
jutro jak będe miał czas to odetne go i wydłubie