Jakie macie żarówki mijania - temat po raz kolejny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie macie żarówki mijania - temat po raz kolejny
Temat wałkowany 1000 razy, ale mój będzie inny .
W każdym temacie, który czytałem wszyscy zachwalają żarówki ze względu na moc i kolor światła, ale nikt nigdzie nie pisze o ich trwałości, co według mnie jest równie ważne.
Przymierzam się do wymiany żarówek H7 mijania na jakieś lepsze, ale trochę odstrasza mnie ich krótka żywotność
Liczę na kilkanaście wpisów, w których napiszecie na jakich żarówkach jeździcie i jak często się one przepalają.
Ja zaczynam
Standardowe żarówki TUNGSRAM H7 12V 55W.
Bez wymiany od dwóch lat.
Żarówka trwała, i dająca bezpieczne światło ale (po wymianie żarówke postojowych na białe boczne LED HYPER POWER) zaczyna przeszkadzać mi jej mocna żółta barwa.
W każdym temacie, który czytałem wszyscy zachwalają żarówki ze względu na moc i kolor światła, ale nikt nigdzie nie pisze o ich trwałości, co według mnie jest równie ważne.
Przymierzam się do wymiany żarówek H7 mijania na jakieś lepsze, ale trochę odstrasza mnie ich krótka żywotność
Liczę na kilkanaście wpisów, w których napiszecie na jakich żarówkach jeździcie i jak często się one przepalają.
Ja zaczynam
Standardowe żarówki TUNGSRAM H7 12V 55W.
Bez wymiany od dwóch lat.
Żarówka trwała, i dająca bezpieczne światło ale (po wymianie żarówke postojowych na białe boczne LED HYPER POWER) zaczyna przeszkadzać mi jej mocna żółta barwa.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tutaj nie ma nad czym myslec tylko zakladac tungsramy, ew. wersja +60% i PRZEKAZNIKI. swiatlo bedzie niemalze biale. sam ujezdzam taki schemat i jedna zarowka padla po pol roku, a druga dalej smiga juz 10mies, a przeciez dostaja nie 12v tylko ponad 13v, co wydatnie skraca ich zywot. odpuscilem temat philipsow i osramow ze wzgledu na lichutka trwalosc i cene. tungsramy sa tanie i dobre, a jak sie spali to nie zal wydac 20zl na komplet.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- roboform550
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niby dają lepsze świtało bo żarnik czy drucik wolframowy jest cieńszy i dlatego lepiej świecą ale i krócejsouler pisze:odpuscilem temat philipsow i osramow ze wzgledu na lichutka trwalosc i cene
-Tato czy ten samochód jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net
Przy zakupie samochodu miałem jedną przepaloną, więc wymieniłem od razu obie. No i w sumie od 9 miesięcy na nich jeżdżę.
A żarówki to: OSRAM H7 12V 55W.
W poprzednim passacie B4 też miałem OSRAM tyle, że H1 +30% i jeździły bez problemu ponad 2 lata.
A żarówki to: OSRAM H7 12V 55W.
W poprzednim passacie B4 też miałem OSRAM tyle, że H1 +30% i jeździły bez problemu ponad 2 lata.
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 17:57 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
philips premium - tanie, wydajne i żywotne
H4 teściu ma od roku w corsie - napięcia zmierzone miernikiem na żarówkach to 13,5v
H1 miałem w golfie przez pół roku (auto sprzedane) - napięcie 13,4v na żarówkach
oczywiście żadna z nich się nie spaliła
od maja mam H4 philips premium w octavce i też się nie spaliły
we wszystkich tych przypadkach stwierdzam (absolutnie nieobiektywnie), że świecą lepiej niż standardowe żarówki
H4 teściu ma od roku w corsie - napięcia zmierzone miernikiem na żarówkach to 13,5v
H1 miałem w golfie przez pół roku (auto sprzedane) - napięcie 13,4v na żarówkach
oczywiście żadna z nich się nie spaliła
od maja mam H4 philips premium w octavce i też się nie spaliły
we wszystkich tych przypadkach stwierdzam (absolutnie nieobiektywnie), że świecą lepiej niż standardowe żarówki
był mk3, jest prawie mk4
Seru79, powiem Ci szczerze że jak miałem jeszcze zwykłe lampy to żarówki mi padały po 2-3 miesiącach (philips, osram) a nawet potrafiły po 2 tygodniach, po jakimś czasie stwierdziłem że przetestuje te najtańsze marketowe (kupione w Geant) i pomimo mojego zdziwienia paliły się prawie rok, więc morał prosty nie zawsze to co droższe to lepsze (akurat w tym przypadku) - aż wkońcu wyczaiłem i zakupiłem ori lampy xenonowe i żarówki nówki włożyłem i eksploatuje już 6 miesięcy i pali cacy
pozdrawiam
pozdrawiam
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
oto test, nie mój:)Tical pisze:Mozesz rozwinac zdanie?lukjar7 pisze:hella blue light
to jest ksenon wsrod zarówek
Porownywales je z innymi?
Udało mi się przetestować trzy rodzaje żarówek:
Philips GT150
Tungsram Megalight +60%
Hella Blue Light
Moja ocena tych żarówek jest następująca:
Jakość świecenia (zasięg , oświetlenie drogi):
Tungsram *****
Hella ****
Philips ***
Minimalna różnica pomiędzu tunsramem a hellą, philips zdecydowanie gorzej.
Barwa światła:
Tungsram ****
hella *****
gt150 ***
Zdecydowanie najlepsza jest hella - daje piękne czysto białe światło, gorzej wypadają tungsram i philips (moim zdaniem barwa światła tunsrama jest ladniejsza - bielsza od gt150)
Stosunek jakość/cena:
tungsram *****
hella ***
philips *
Zdecydowanie najlepiej wypadają tungsramy za cene poniżej 30zł mamy wspaniałe żarówki, hella jest praktycznie identyczna do tego daję światło "ksenonopodobne" ale cena jest juz znacznie wyższa, na szarym końcu zostaje philips którego cena ok. 80 -100 zł jest nieakceptowalna i calkowicie nieadekwatna do tego co te żarówki oferują.
Podsumowanie:
Jęśli chcesz wymienić żarówki bo te które masz świecą zbyt słabo - nie zastanawiaj się kup tunsgramy. Jeśli masz "wolną kasę" i chcesz mieć światło "ksenonowe" wybierz helle. Jeśli masz za duzo pieniedzy kup philipsa potem i tak kupisz tungsramy...
kupiłem je po tym tescie, jak zmieniam z drogowych na krotkie to jest xenon normalnie
kosztowały mnie h7 36 zl i swieca pol roku bez zastrzezen
hella nie produkuje sama żarówek - robią to (lepiej lub gorzej) podwykonawcy, a potem dostaje to etykietkę hella.
ten test, który przytaczalukjar7 widziałem, ale widziałem też w necie kilka mniej pochlebnych opinii nt. żarówek sygnowanych logiem helli (sam posiadałem przez jakiś czas Hella LL +30% H4 i niestety, było słabawo) - zapewne zależy jak trafisz
ten test, który przytaczalukjar7 widziałem, ale widziałem też w necie kilka mniej pochlebnych opinii nt. żarówek sygnowanych logiem helli (sam posiadałem przez jakiś czas Hella LL +30% H4 i niestety, było słabawo) - zapewne zależy jak trafisz
był mk3, jest prawie mk4
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
ludzie duzo gadaja a nie mieli nawet w rekuadas01 pisze:hella nie produkuje sama żarówek - robią to (lepiej lub gorzej) podwykonawcy, a potem dostaje to etykietkę hella.
jeden gosc z forum napisał tez ze u niego jest jak xenon
[ Dodano: 01 Wrz 2008 00:06 ]
proszeTical pisze:Ciekawa propozycja ta Hella...
Chyba trzeba bedzie je wyprobowac.
Dzieki za tescik
wyprobuj a sie przekonasz