Chlapacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chlapacze
W moim golfie nie ma chlapaczy z przodu i niestety cały syf ląduje na drzwiach i na progu, widziałem w sklepach chlapacze uniwersalne ale nie maja otworów. Moje pytanie jest takie. Jak montowane sa orginalne golfoskie chlapacze???
Oryginalne chlapacze montowane są na rant błotnika za pomocą chyba 3 "zatrzasków" i 2 śrubek. Nie wymaga to wiercenia żadnych otworów, bo one już są w blotniku.Ja kupił bym orginalne chodz cena sie rozni dosc sporo
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
- Paweł Marek
- V.I.P.

nieoryginalne też sa montowane na łapki którymi sie je montuje do rantu i nic wiercić nie trzeba. Ale w porównaniu z oryginalnymi to jest syf gównie jeśli chodzi o wygląd. Co do gięcia oryginalne są znacznie sztywniejsze jak podróby, ale sa naprawde solidne, ciężko im zrobić krzywde, ale mozna zerwać cofając na przykład w zbitym sniegu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
GRIZLI
- Użytkownik

- Kontakt:
Moja rada, nawet sobie nie zawracaj głowy podróbami ! Jeśli już, to TYLKO orginały. Świetnie spisują się, montaż banalnie prosty, wygląd extra(ładnie spasowane). Na uniwersalnych można zawału dostać przy zakladaniu a poza tym, ochydne szczeliny i konieczność wiercenia otworów w blotniku. Jest 1 minus - CENA. Na Allegro często pojawiają się używki orginalne, sam szukałem ich przez ponad 3 miesiące. Zwykle cena 10-12 letnich była porównywalna z nowymi(absurd), raz zdarzyło się, że gość zapłacił za używki z niekompletnymi zapinkami więcej, niż za nówki. Ja za komplet na przód i tył - nówki, zapłaciłem 160 zł. Dużo ale z warto było.
Ostatnio zmieniony pt sie 29, 2008 19:30 przez GRIZLI, łącznie zmieniany 1 raz.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]