mkII PL nie pali- ale jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
mkII PL nie pali- ale jak?
Witam. Problem jest taki. Samochod po przestaniu nocy nie chce zapalic. Jest to o tyle dziwne ze jak krece rozrusznikiem to nawet nie zaskoczy na chwilke, za to w momencie kiedy zwalniam rozrusznik, mam wlaczony zaplon i silnik kreci sie jeszcze sila rozpedu silnik zaczyna zalapywac. Inaczej mowiac trzeba krecic przez chwile i puszczac, tak kilka razy i odpali. Z popychu samochod pali po pierwszym metrze pchania. Wyglada na to ze rozrusznik w jakis sposob <zabiera> prad z cewki czy jakos tak i nie daje iskry na swiece, bo jak krece przez dlugi czas to smierdzi benzyna. Ale to moja teoria. Co radzicie posprawdzac? Jeszcze jedno, jak silnik sie zagrzeje to pali momentalnie z rozrusznikiem. Co wy na to?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja tak miałem. Ale aku był stary słaby i ledwo rozrusznikiem kręcił. Jak dobry aku to raczej niemożliwe coś takiego, chyba że świece się końcża. W każdym razie ja zmieniłem równocześnie świece i aku i jak ręka odjął. Uszkodzenie stacyjki też możliwe, ale wtedy problem byłby raczej na ciepłym silniku również.olozwirski pisze:Wyglada na to ze rozrusznik w jakis sposob <zabiera> prad z cewki czy jakos tak i nie daje iskry na swiece, bo jak krece przez dlugi czas to smierdzi benzyna. Ale to moja teoria.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: