Witam,
Mam MK4 115 TDI. Dzisiaj rano kiedy odpaliłem silnik, przy ruszniu zgasło mi auto mi a na komputerku zapaliła się na sekunde czerwona ikonka i pojawił się duży napis STOP, po czym wszystko zgasło. Potem ponownie odpaliłem auto i wszystko było już ok.
Zauważyłem jednak niepokojący objaw, że przy włączeniu auta włącza się też od razu mniejszy i większy wentylator na chłodnicy! W kabinie daje się odczuć również zapach ni to spalin ni to plastiku.
Co jest grane? Po odczekaniu godzinki sprawdziłem poziom oleju - i był w normie (w górnej części strefy B)
Tomcio
[mk4] STOP + Wentylator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam MK IV TDI 110 km, miałem duży problem ponieważ w czasie jazdy samochód poprostu mi gasł zdarzało się to 3 razy w ciągu 20 min a czasem przejeździłem cały miesiąg i było ok. W warsztacie niczego nie stwierdzili a kompyter nie wykazał żadnych błędów jedynie co zauważyłem to że przy próbie odpalenia nie świeciła się kontrolka grzania świec .. okazało się że był padnięty przekaźnik nr 109. Wymieniłem i jest ok.
Co do zapachu to też przy odpalaniu go odczywam .. może to normalne??
Co do zapachu to też przy odpalaniu go odczywam .. może to normalne??