czy to uszczelka pod głowica do wymiany??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy to uszczelka pod głowica do wymiany??
witam wszystkich:D
mam problem z moim szaleństwem a mianowicie ostatnio wyrzuca mi ciągle wodę przez zbiorniczek wyrównawczy. no i grzeje się strasznie. i nie wiem co to może być:/ czy uszczelka pod głowicą do wymiany czy może się zapowietrzył czy może głowica do wymiany?? proszę o pomoc
mam problem z moim szaleństwem a mianowicie ostatnio wyrzuca mi ciągle wodę przez zbiorniczek wyrównawczy. no i grzeje się strasznie. i nie wiem co to może być:/ czy uszczelka pod głowicą do wymiany czy może się zapowietrzył czy może głowica do wymiany?? proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2008 17:48 przez wronio1, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=64][img]http://img61.imageshack.us/img61/2152/9447bd1f4a9bcf7cmedda7.jpg[/img][/url]
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
jezeli korek jest ok (uszczelka dobrze lezy i wypuszcza cisnienie)
to sprawdz czy wezyk przelowowy idacy od chlodnicy do zbiorniczka wyrownawczego jest drozny bo jak jest "zapchany" to tez bedzie wywalalo plyn;
a czy uszczelka uszkodzona:
masz slady oleju w zbiorniczku z woda?
jasne kropki na bagnecie albo na korku od oleju ??
to sprawdz czy wezyk przelowowy idacy od chlodnicy do zbiorniczka wyrownawczego jest drozny bo jak jest "zapchany" to tez bedzie wywalalo plyn;
a czy uszczelka uszkodzona:
masz slady oleju w zbiorniczku z woda?
jasne kropki na bagnecie albo na korku od oleju ??
Było:
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
Golf MK1 LX swap 16v KR
205 1.9 GTI
Golf MK2 GTI 16v KR
Kadett GSI 16v C20XE
Kadett GSI 8v 20SEH
Będzie:
?
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
wronio1 skoro wywala jak chwilę pochodzi to nie może temu być winny termostat ani wentylator, sterownik wentylatora, włacznik termiczny w chłodnicy czy też sama chłodnica, jeśli chcesz się upewnić czy to uszczelka pod głowicą (a wszystko na to wskazuje) to po paru minutach od odpalenia silnika odkręć korek zbiorniczka wyrównawczego i zobacz czy płyn zaczyna bąblować jak woda podczas gotowania - jeśli tak to uszczelka pod głowicą
a jeszcze jedna sprawa - przy walnietj uszczelce, nie zawsze występują plamy oleju w zbiorniczku wyrównawczym - wszystko zależy czy uszczelkę wypaliło do kanału wodnego czy do kanału olejowego ale jeśli wywala płyn ze zbiorniczka to poszła uszczelka na odcinku od któregoś z cylindrów do kanału wodnego w silniku.
a jeszcze jedna sprawa - przy walnietj uszczelce, nie zawsze występują plamy oleju w zbiorniczku wyrównawczym - wszystko zależy czy uszczelkę wypaliło do kanału wodnego czy do kanału olejowego ale jeśli wywala płyn ze zbiorniczka to poszła uszczelka na odcinku od któregoś z cylindrów do kanału wodnego w silniku.