problem z odpalaniem na paliwie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aneczka36
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

problem z odpalaniem na paliwie

Post autor: aneczka36 » pn lis 07, 2005 15:33

Witam wszystkich.Od nie dawna stałem sie włascicielem Golfa 3 GT,ma zainstalowany gaz.Od momentu kupna nie było wiekszych problemów,jednak teraz stało sie coś czego nie moge usunać.Poprostu nie chce odpalać na paliwie,a w momecie gdy przełoncze na gaz wszystko jest oki.Jest tez taka sytuacjia ze gdy juz pracuje na gaziei trzymania na obrotach około 2000
tys,przełoncze na paliwo,obroty spadaja,dusi sie az wreście zdechnie.Prosze o pomoc lub jakies wskazówki. :pub:

Awatar użytkownika
Kaczor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kaczor » pn lis 07, 2005 15:58

możliwości kilka - albo sterownik "nałapał" błędów z racji emulacji sondy masą przy jeździ na lpg i należy wykasować to odłączając po prostu akumulator na parę chwil (5 min styknie) albo padła pompa paliwa - ewntualnie gdyby z aku nie pomogło pisz na priv , mogę pomóc bo mam blisko ;)

Kleić , Taśmić , Trytytkować ...

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » pn lis 07, 2005 16:45

podobne zjawiska pojawily sie u kolegi w AUDI 80 po zaistalowaniu gazu..... przyczyna okazalo sie uszkodzenie (żebym nie skłamał) przepływomierza... winnych nie znaleziono

Awatar użytkownika
Kaczor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kaczor » pn lis 07, 2005 16:57

przecież w monowtrysku nie ma przepływki , rozmawiajmy na jeden temat - a gdyby coś było tu nieszczelne na gazie by było jeszcze gorzej

Kleić , Taśmić , Trytytkować ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”