Montaż przetwornic xsenonowych może ktoś ma jakiś schemat?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lobo

Montaż przetwornic xsenonowych może ktoś ma jakiś schemat?

Post autor: Lobo » ndz paź 30, 2005 22:08

Chodzi mi o golfa III z reflektorami firmy in.pro które są podobno do tego przystosowane potrzebuje informacji na ten temat oraz interesuje mnie jakich przetwornic użyc bo ponoc jest kilka rodzajów jeżeli dodatkowo ktoś wie jaka jest cena jednej takiej przetwornicy bo słyszałem że nie należą do najtańszych to, proszę napiszcie

Pichu

Post autor: Pichu » pn lis 07, 2005 16:25

Nie wiem jakie to sa te Twoje lampy, ale zeby zalozyc xenony to musisz miec gladkie szklo! Co do przetwornic to proponuje oryginalne HELLA - sa porzadne i szczelnie zamkniete, koszt 2 szt ok 600-700zl do tego dwa zarniki z przeslona (bez soczewki) D2R bodajrze lub D2S (jedno z dwoch, nie pamietam dokladnie).
Polaczenie jest proste, bo przewody z normalnej zarowki podlaczasz do przetwornicy a wyprowadzenia z przetwornicy podlaczasz bezposrednio do zarnika. Zarnik umieszczasz w standardowe miejsce zwyklej zarowki.
Jesli po prawidlowym zamontowaniu i wlaczeniu swiatla po chwili gasna, to znaczy ze masz za slaby bezpiecznik, wymien go na inny o wartosci 5A wiecej - ja tak mialem wlasnie w swoim MKIII, jezdze juz tak 3 miesiace i nie ma zadncyh problemow.
Powodzenia

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”