Silnik nagle gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Silnik nagle gasnie
Witam. Mam taki problem podczas jazdy silnik nagle mi gasni po cofnieciu kluczyka ponownie odpala i jest dobrze przez jakis czas jazdy i znowu to samo. Sprawdziłe kostke w stacyjce i jest wszystko ok. Spotkał może się z takim problemem jezeli tak to prosił bym o pomoc. silnik to bezyna 1,4 rok 95. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sie 23, 2008 22:07 przez tomaszekg999, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
masz już do wymiany kostkę stacyjki, miałem to samo.
potem wymiana (fotoporada poniżej):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i+stacyjki
potem wymiana (fotoporada poniżej):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... i+stacyjki
-
- Nowicjusz
Re: MK3 silnik nagle gasne
a czy po zgaśnięciu odpala na dotyk czy trzeba nieraz nim pokręcić? Czy odpala zawsze czy czasem trzeba poczekać parę minut aż "nabierze ochoty do współpracy"?tomaszekg999 pisze:Witam. Mam taki problem podczas jazdy silnik nagle mi gasni po cofnieciu kluczyka ponownie odpala i jest dobrze przez jakis czas jazdy i znowu to samo. Sprawdziłe kostke w stacyjce i jest wszystko ok. Spotkał może się z takim problemem jezeli tak to prosił bym o pomoc. silnik to bezyna 1,4 rok 95. Pozdrawiam
dobry golf nie jest zły
Miałem taką sytuację w passacie b3 1.8, okazało się że to wina korka wlewu paliwa. Był nieoryginalny i nie działał jak należy. W zbiorniku tworzyło się podciśnienie na tyle duże ze pompa nie miała siły tłoczyć paliwa i silnik gasł. Usterkę rozpoznałem po tym, że jak zgasł to szybko odkręciłem korek i usłyszałem jak jest zasysane szybko powietrze do zbiornika. Po wymianie korka problem ustąpił.
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 21:27 przez gawroon, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczytaj na forum o Hallu i ogólnie o zapłonach bo właśnie mi to nim pachnie. Borykam sie z podobnym problemem jak jest zimno i wilgotno a w lecie jak sucho ciepło jest ok. Gdyby nie to że sie zawziąłem aby dokładnie zdiagnozować tę usterkę pewnie dawno bym ten czujnik wymienił a tak jeżdżę sobie i czekam na chłód
Jak będziesz szukał użyj szukajki lub przejrzyj posty zodiaka bo jest dobry w te klocki.
Sorki ze tak lakonicznie ale właśnie wróciłem z wakacji i mam trochę innych zaległości
[ Dodano: 24 Sie 2008 21:03 ]
sprawdź jeszcze czy nie masz problemów z pompą (nadszedł jej koniec) i ciśnieniem paliwa
Jak będziesz szukał użyj szukajki lub przejrzyj posty zodiaka bo jest dobry w te klocki.
Sorki ze tak lakonicznie ale właśnie wróciłem z wakacji i mam trochę innych zaległości
[ Dodano: 24 Sie 2008 21:03 ]
sprawdź jeszcze czy nie masz problemów z pompą (nadszedł jej koniec) i ciśnieniem paliwa
JaroW
witam mam podobny problem i sam juz nie wiem co jest , tylko u mnie raz jest tak ze odpali od razu a czasem ze musze nim troche pokrecic i odpala , mozesz sprawdzic kable , swiece , cewke bynajmniej ja to wymienilem i przestawalo , i sprawdz wtrysk bo ja mialem troche zawalonyy i wyczyscilem zobacze jak teraz . milego szukania silniki 1.4 sa magiczne i szukanie przyczyny jest czasem wyczerpujace pozdrawiam