da się zainstalować mocniejszy układ chamulcowy ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
da się zainstalować mocniejszy układ chamulcowy ??
jestem młodym, niedoświadczonym posiadaczem od niedawna gofra 3D 1.6 GTD i troszke mam zamiar go zmodernizować, chamulce mam do kitu i zamaist kupować taki sam zestawu zamienny chcialbym sie zapytac was czy podeszly jakieś większe tarcze z większymi zaciskami lub z wieksza ich ilością z modelu GTI lub 16V ??
na dniach bede mial poszerzane staluweczki "14" przód 7,5 195/40 a tyl 9 195/45 i glebe chce zrobic bo gwincik juz siedzi bo napewno felgi beda mialy wpływ na to jakie moge hamulce na przodze zainstalować
na dniach bede mial poszerzane staluweczki "14" przód 7,5 195/40 a tyl 9 195/45 i glebe chce zrobic bo gwincik juz siedzi bo napewno felgi beda mialy wpływ na to jakie moge hamulce na przodze zainstalować
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
wez sie lepiej rozejrzyj za lepszymi tarczami i porzadnymi klockami. bo jesli bedziesz chcial zalozyc tarcze z gti (np 280-proszemnie poprawic jak sie myle) nie wejda ci one na 14 felgi.
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
-
- Ma gadane
- Kontakt:
kolego ja mam zwykly zestaw w swojej mk2 .tarcze 239 mm tylko wentylowane klocki trw do nich sa miekkie nie piszcza i dosc tanie ok 80 zl piszesz ze chcesz zmienic .z jakiego powodu ze jest slaby grzeje sie moze niski pedal .jesli niski to przyczyny szukaj z tylu golfa nowe szczeki ok 40zl trw i bebny ok 60 zl za sztuke powinny zalatwic sprawe ja dociaglem kliny od regulatorów i jest skuteczny .
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
nie wiem czy w 1,6 TD jest takie samo serwo i pompa hamulcowa jak w większości mk2 ale można pokusic się o zmianę właśnie tych elementów.Sam zmienialem serwo i pompę na takie od GTI 16V i wierzcie mi,że jest kolosalna różnica w hamowaniu.Mam seryjne tarcze 239mm tyle ,że BREMBO MAX i kiedys klocki Ferodo premium FDB 419,teraz klocki TRW GDB 454 i jest gites,choć zaopewne kiedys zmienię na wentyle 239mm z GT,efekt bedzie taki sam prawie jak przy tarczach 256mm z GTI.
[ Dodano: 24 Sie 2008 19:35 ]
280mm byly chyba tylko w G60 i rallyemalutki pisze:zalozyc tarcze z gti (np 280-proszemnie poprawic jak sie myle
[ Dodano: 24 Sie 2008 19:35 ]
ja z doświadczenia wiem ,że TRW należą raczej do twardych klocków,Ferodo są miększememekk222 pisze:klocki trw do nich sa miekkie nie piszcza
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
na poczatek sprawdz uklad hamulcowy:porzadne tarcze, klocki, plyn, sprawdz czy zaciski pracuja poprawnie, sprwdz tylne bebny a w samej ostatenczosci zastanow sie nad zmiana wielkosci tarczdjgrzesiek pisze:zmienic chce hamulce z takiego powodu ze te nie hamuja wogle i zbieram opinie czy hupic takei same tarcze i zaciski porzadne czy jak robic to robic raz a porzadnie bo w koncu to moje auto i sobie fundnąć jakieś wieksze tarcze
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
djgrzesiek,
przed kupnem tarcz i reszty przejdz sie do księgarni i zakup słownik ortograficzny...
popraw to na biegu bo w oczy szczypie
przed kupnem tarcz i reszty przejdz sie do księgarni i zakup słownik ortograficzny...
CHamulce,Chamulcowy,stalUweczki,napewno
popraw to na biegu bo w oczy szczypie
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 22:39 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
LEON WECHTEL
Sam zmienialem serwo i pompę na takie od GTI 16V i wierzcie mi,że jest kolosalna różnica w hamowaniu.Mam seryjne tarcze 239mm tyle ......ciekawe ja tez bym jeszcze zmienil moze pompe ale jaki jest mumer seri z gti czy bedzie pasowala do seryjnego serwa z 16 pn. moze serio bedzie dobry efekt z hamowaniem. a co do tarcz wentylowanych nie dadza ci mocniejszego hamulca ja zalozylem je tylko dla tego zeby sie nie grzały .. srednice masz przeciez ta sama tarcza grubsza ale klocki cenkie. i jeszcze jedno klocki TRW sa majbardziej zblizone do klockuw na pierwszy montaz teraz sa montowane do vw klocki trw a tarcze chyba ATE lub JURID .daj znac jak z ta pompa
Sam zmienialem serwo i pompę na takie od GTI 16V i wierzcie mi,że jest kolosalna różnica w hamowaniu.Mam seryjne tarcze 239mm tyle ......ciekawe ja tez bym jeszcze zmienil moze pompe ale jaki jest mumer seri z gti czy bedzie pasowala do seryjnego serwa z 16 pn. moze serio bedzie dobry efekt z hamowaniem. a co do tarcz wentylowanych nie dadza ci mocniejszego hamulca ja zalozylem je tylko dla tego zeby sie nie grzały .. srednice masz przeciez ta sama tarcza grubsza ale klocki cenkie. i jeszcze jedno klocki TRW sa majbardziej zblizone do klockuw na pierwszy montaz teraz sa montowane do vw klocki trw a tarcze chyba ATE lub JURID .daj znac jak z ta pompa
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
djgrzesiek, tarcze i klocki to nie problem Brembo 09.4765.75 + Ferodo FDB 319 ale pompę tylko szukac na forum albo ebay.Ja swoja kupilem za 50zl razem ze serwem
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2008 22:46 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
polonista się odezwałFahoo pisze:djgrzesiek, tu nie chodzi o papiery tylko o to ze co jak co ale takie wyrazy jak Cytat:
CHamulce,Chamulcowy,stalUweczki,napewno
to mozna pisac bez błędów
admin gdzie jestes???????
[ Dodano: 25 Sie 2008 23:11 ]
pamiętasz jak napisałeś (szambo norek)
[ Dodano: 25 Sie 2008 23:13 ]
ja pamiętam