Problem z wentylatorem chlodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysztof w
- Ma gadane

- Kontakt:
Wentylator włącza się drugi raz napewno nie z powodu wysokiej temperatury płynu tylko możliwe jest to że masz czujnik na listwie wtryskowej. Nie wiem czy się dobrze wyrażę ale gdy paliwo w listwie jest zbyt gorace od silnika na postoju to wtedy w łącza się wentylator i dodatkowo pompa paliwa tłoczy paliwo w celu schłodzenia listwy. Przynajmniej ja tak mam w Corrado i chyba golfy III tak miały.
Św. Krzysztof jeździ z nami tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
dokładnie tak jest! brawo.krzysztof w pisze:Wentylator włącza się drugi raz napewno nie z powodu wysokiej temperatury płynu tylko możliwe jest to że masz czujnik na listwie wtryskowej.
Temperatura mierzona przez ten czujnik może po zgaszeniu silnika wzrosnąc (dlaczego wiadomo, auto stoi to pęd powietrza nie chłodzi silnika)
ma takie prawo wlasnie ze względu na czujnik umieszczony nad listwą wtryskową. Patrz wyzejRaftheripper pisze:rozumiem ale jak raz schlodzi to juz sie chyba nie powinien drugi raz wlaczac
bez przerwy chodzic nie powinien. Jesli w ogole sie nie wylącza to coś nie tak.Raftheripper pisze: i chodzic bez przerwy
Sprawdź przekaźnik od wentylatora chłodnicy,znajduje się w skrzynce bezpieczników.Niestety nie wiem który to jest,ale na pewno jest ciut większy niż te standardowe.Najlepiej zamień się z kimś jak masz taką możliwość.U kumpla właśnie ten przekaźnik wariował.sas_gti pisze:Raftheripper napisał/a:
i chodzic bez przerwy
bez przerwy chodzic nie powinien. Jesli w ogole sie nie wylącza to coś nie tak.
Pozdrawiam.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Byku21 pisze:włącza się jak stoi na słońcu,bo temperatura wzrośnie i schłodzi go już do końca...zawsze tak mam i nie znaczy,że jest popsute.
baardzo ciekawa teoria
a RF ma jakas listwe wtryskowa ?sas_gti pisze:ma takie prawo wlasnie ze względu na czujnik umieszczony nad listwą wtryskową. Patrz wyzej
tez jestem zdania ze to winne jest cos z elektryka, sprawdz przekaznik , sprawdz kabelki od czujnika w chłodnicy , moze masz gdzies zwarcie , bo jakbys zwarł kabelki od tej kostki to wichura tez sie właczy
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- Paweł Marek
- V.I.P.

W RF raczej niema tego czujnika, poza tym on działa poprzez sterownik wentylatorów którego też nie ma w RF, chyba żeby autko miało klimę w co wątpię. Raczej kwestia jest tego przekaźnika w skrzynce jakmarcin.w, pisze.
Z drugiej strony ppodłączenia wentylatora chłodnicy sa dosyć różne zależnie od tego na jaki rynek auto jest robione i jakie ma wyposażenie, więc na odległość pewnym nie można byc.
Z drugiej strony ppodłączenia wentylatora chłodnicy sa dosyć różne zależnie od tego na jaki rynek auto jest robione i jakie ma wyposażenie, więc na odległość pewnym nie można byc.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Paweł Marek, to chyba taki sam jak bywa zawieszony w powietrzu za głowicą własnie? Czy mam rację? trzeba by porównać nr albo temp otwarcia bo moze to jest dokądnie ten sam..
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 00:56 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

sas_gti, w powietrzy to chyba nie, w moim 2E jest przykrecony do pokrywy zaworów, wygląda tak samo.
Raftheripper, czy ten piekny silikonik nie zatkał jeszcze dysz w gaźniczku Twojego golfika?
Raftheripper, czy ten piekny silikonik nie zatkał jeszcze dysz w gaźniczku Twojego golfika?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.