Passat B3 RP brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
VWPABLO
- Mały gagatek

- Kontakt:
Passat B3 RP brak mocy
Witam, mam problem z passatem B3 rocznik 1989. Od pewnego razu zaczął strasznie przerywać, wogóle się nie wkręcał na oborty, Gdy przeszedł 4 tys. przerywanie słabło. Wszystko wskazywało na przestawiony zapłon, więc został skorygowany. Passat jedzie, czasami czuć delikatne szarpnięcia, lecz osłabł, nie jedzie jak przed regulacją. Moje pytanie brzmi, co mogło być przeczyną że z dnia na dzień zaczął świrować, gdy przed na takim samym ustawieniu jechał w miare możliwie.
Ostatnio zmieniony sob sie 23, 2008 22:07 przez VWPABLO, łącznie zmieniany 9 razy.
- kamien11985
- Użytkownik

- Kontakt:
sprawdz czy w aparacie zaplonwym nie ma oleju miałem podobne objawy i okazało się zę symering na ośce aparatu zapłonowego puszczał olej przez co nie było styku i powodował przebicie w 2 kolejności przewody zapłonowe w nocy zapal auto i rozpylaczem popryskaj na nie wodą zobacz czy iskry nie skaczą. Jeśli masz silnik 2.0 16v z mechanicznym wtryskiem bardzo ważna jest szczelnośc układu dolotu powietrza od przepływomierza do kolektora mała dziurka powoduje podobne objawy do opisanych przez ciebie pozdro
www.opolskiVAG.pl