Jeżdżenie na rezerwie...:):):)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Do czasu...
Ja też tak jeździłem z początku, chcąc wyczaić spalanie, ale za dużo forumowiczów skarży się na padnięte pompy. Dla mnie czerwone kreski to znak, że trzeba zalać, a nie, że jeszcze pare kilometrów - co ci to da? I tak musisz zalać. Moja rada - zalej mu raz więcej i traktuj pierwszą kreskę czerwoną jako koniec. Nie uwalisz pompy, a w kryzysowej sytuacji dojedziesz do stacji paliw
pozro
Ja też tak jeździłem z początku, chcąc wyczaić spalanie, ale za dużo forumowiczów skarży się na padnięte pompy. Dla mnie czerwone kreski to znak, że trzeba zalać, a nie, że jeszcze pare kilometrów - co ci to da? I tak musisz zalać. Moja rada - zalej mu raz więcej i traktuj pierwszą kreskę czerwoną jako koniec. Nie uwalisz pompy, a w kryzysowej sytuacji dojedziesz do stacji paliw
pozro
ot i madrze skwitowaneGRIsha pisze:Do czasu...
pozro
No własnie dzisiaj wyjezdzilem paliwo do samego konca (gdy tylko poczulem , ze silnik traci moc to go zgasilem)
Po ponownym zalaniu ropa z kanistra , auto jest jakby ciut slabsze, a prz 110kmh zaczyna jakby lekko szarpac
Podejrzewam , ze to filtr paliwa.
Gdzie znajduje sie ten filtr , i jak go wymienic , aby nie zapowietrzyc układu. Prosiłbym o wyczerpujacy opis dla laika
Z gory dzieki
Po ponownym zalaniu ropa z kanistra , auto jest jakby ciut slabsze, a prz 110kmh zaczyna jakby lekko szarpac
Podejrzewam , ze to filtr paliwa.
Gdzie znajduje sie ten filtr , i jak go wymienic , aby nie zapowietrzyc układu. Prosiłbym o wyczerpujacy opis dla laika
Z gory dzieki
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Everwhite, Poszukaj na forum, było! Pod maską po lewej stronie, nieco z tyłu bedziesz miał metalową puszke. Podłączone do niej są wężyki. Odkręcasz je, do filtra zalewasz paliwo, podłączasz węzyki do nowego filtra, odpalasz i jedziesz
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)