Pompka centralnego zamka na 11pin czy 12pin - jakie różnice?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompka centralnego zamka na 11pin czy 12pin - jakie różnice?
Witam.
Czy pompka na 11pin (1HO 962 257) a pompka na 12pin (1HO 962 257 G) ma taką samą kolejność pinów (tzn czy kable odpowiadają tym samym numerkom pinów). Czy jak podlączę pompkę na 12pin zamiast tej na 11pin (kostke mam na 11pin/11kabli) to czy bedzie wszystko OK.
I do czego jest ten brakujący pin?Za co odpowiada?
Czy pompka na 11pin (1HO 962 257) a pompka na 12pin (1HO 962 257 G) ma taką samą kolejność pinów (tzn czy kable odpowiadają tym samym numerkom pinów). Czy jak podlączę pompkę na 12pin zamiast tej na 11pin (kostke mam na 11pin/11kabli) to czy bedzie wszystko OK.
I do czego jest ten brakujący pin?Za co odpowiada?
Ostatnio zmieniony pn cze 16, 2008 17:16 przez krzychko, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia,
Krzychko
Krzychko
no właśnie, ja też nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi na forum, dlatego się podpinam.
Czy ktoś ma doświadczenie z tymi pompkami zamka centralnego?
Czy ta o numerze 1H0 962 257, będzie pracować w miejscu 1H0 962 257 G ?? Bo przecież pocoś tą literke dodali..
W Etce znalazłem, że mozna zastosować też:
8D0 862 245 (Audi?)
533 862 225
357 862 232
Wogole dla calej serii mk3 i passata nie znalazłem innego oznaczenia niż 1H0 962 257 G. A Może ta ostatnia litera jest nieistotna? jakis dodatek od producenta (VDO lub Hella)
Czy ktoś ma doświadczenie z tymi pompkami zamka centralnego?
Czy ta o numerze 1H0 962 257, będzie pracować w miejscu 1H0 962 257 G ?? Bo przecież pocoś tą literke dodali..
W Etce znalazłem, że mozna zastosować też:
8D0 862 245 (Audi?)
533 862 225
357 862 232
Wogole dla calej serii mk3 i passata nie znalazłem innego oznaczenia niż 1H0 962 257 G. A Może ta ostatnia litera jest nieistotna? jakis dodatek od producenta (VDO lub Hella)
- Adrian1989
- Łysy z Brazzers
- Kontakt:
- Adrian1989
- Łysy z Brazzers
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
trzeba dobrać alarm który podaje podwójny impul zamykający i otwierający. Czyli 1 impuls 1 sekundowy i drugi odpowiednio długi jeśli przy zamykaniu mają sie też domknąć szyby i dach. Ja mam taki (Tytan Max) nie wiem jakie teraz to maja ale warto zwrócić uwagę na instrukcję kupującDawid_BB pisze:Nie wiem jaka będzie zasada działania w aucie z centralnym z pilota
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam
Właśnie siadła mi pompka CZ (golfina stała na dworze i zamokła przez lampę ) wysuszyłem ale nawet nie jęknie wiec pewnie trzeba będzie skołować coś nowego. I tu zagwostka numer pompki to 1HO 962 257 F dodam że ma 6 ponów ale podpiętych jest we wtyczce tylko pięć kabli no to pytam sie po co reszta i czy można toto zastąpić bo takiej nigdzie nie znalazłem? Mam MK3 z 97 roku wersja MEX. CZ bez pilota aby otworzyć drzwi trzeba przekręcić kluczyk 2 razy. Kolejność jest taka:
1 biało/czerwony
2 ---------
3 brązowy
4 zielono/szary
5 ---------
6 ---------
7 szary
8 -------- (tylko w pompce)
9 --------
10 zielony
11 -------
12 -------
Mam rozumieć że skoro jest wolny pin i pompka działa to każda inna też będzie?
PZDR
Właśnie siadła mi pompka CZ (golfina stała na dworze i zamokła przez lampę ) wysuszyłem ale nawet nie jęknie wiec pewnie trzeba będzie skołować coś nowego. I tu zagwostka numer pompki to 1HO 962 257 F dodam że ma 6 ponów ale podpiętych jest we wtyczce tylko pięć kabli no to pytam sie po co reszta i czy można toto zastąpić bo takiej nigdzie nie znalazłem? Mam MK3 z 97 roku wersja MEX. CZ bez pilota aby otworzyć drzwi trzeba przekręcić kluczyk 2 razy. Kolejność jest taka:
1 biało/czerwony
2 ---------
3 brązowy
4 zielono/szary
5 ---------
6 ---------
7 szary
8 -------- (tylko w pompce)
9 --------
10 zielony
11 -------
12 -------
Mam rozumieć że skoro jest wolny pin i pompka działa to każda inna też będzie?
PZDR
raffito
- Paweł Marek
- V.I.P.
Etka to podaje jako pompke do wersji meksykańskich paska lub polo więc mniej więcej się zgadza, instalacja uproszczona brak jest chyba kabli od czujników otwarcia/zamknięcia zamków w dzrwiach, brak kabla sterującego domykaniem (komfort). Powinna działać typowa europejska, mozna by jeszcze sprawdzić na schematach ale skad wziąć meksykańskie? Najlepiej podmienić od kogoś pompkę na próbę od europejskiego golfa. Tak czy inaczej napewno da się podłączyć, najwyżej jakieś kombinacje z pozycja kabli we wtyczce będą.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
wszystko będzie działać jak założysz oryginały. źle tam napisałem, kabli od domykanie nie brakuje, to ten szary i zielony. Sorki. A Te czujniki położenia zamka nie od tego są tylko od blokady zamka (czyli przy próbie wyciągnięcia dzyndzli od zamków od środka pompka się uruchamia i zamyka je z powrotem), średnio potrzebna funkcja.raffito pisze:Dzięki popróbuję, ale mnie zmartwiłeś bo myślałem o zamontowaniu szybek, fajnie by się domykały, a tu kicha
no to fajnie, ale mam wrażenie że jak kiedyś moja żona spróbowała wyciągnąć cycek to się jej nie udało bo po jakiejś sekundzie się autko zamknęło (mam blokowanie drzwi w panelu przednim obok przycisku ogrzewania tylnej szyby) ale zaznaczam "wydaje" mi sie że tak było. W każdym razie dzięki zamontuję jaka będzie działać (mam nadzieję że najtańsza:)
raffito
- Adrian1989
- Łysy z Brazzers
- Kontakt:
mi tak ojciec ukrecil teb bolec co wchodzi do centralki z klamki(taka lopatka);/Paweł Marek pisze:przy próbie wyciągnięcia dzyndzli od zamków od środka pompka się uruchamia i zamyka je z powrotem
ogolem zmienilem pompke centralnego i wszytsko gotarka a bylem u elektryka i mowi ze nei mozliwe ze pompka sie popsula jak chodzila..mowil ze wogole by nei ruszala..chodizla ale nie otwierala drzwi i nei wylaczala sie dluuugo..teraz zmienilem na ta 1HO 962 257 G i jest ok,tylko zeby otworzyc musze 2 razy pzrekrecic kluczyk w lewo:)
"Lubię dobre towarzystwo- dlatego tyle piję sam "
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."
"Sadzic,palic,zalegalizowac" "mam taki luz ze bieg wypada w furze,Mordo.."
- Paweł Marek
- V.I.P.
kupisz sprawne oryginalne podnośniki z wiązkami to będzie domykanie, zdecydujesz się na uniwersale to też będzie, z tym niema żadnego problemu, kwestia podłączenia znajdziesz wszystko o tym na zapas się nie martw