Wkład pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Wkład pompy paliwa

Post autor: nerlst » pn sie 18, 2008 20:07

Witam

W brata MK3 1,6 ABU '94 znowu coś padło, tym razem pompa paliwa tzn. wkład pompy. Wyjąłem całą pompę, zmieniłem filtr paliwa, poczyściłem wkład, ruszyłem śrubokrętem łopatki pompy i pochodziła tydzień. Postanowiłem, że wymienię wkład na jakiś zamiennik, przeszperałem allegro, ceny wkładów do MK3 1,6 od 55zł (za zamiennik) do 120zł (za niby oryginał), zorientowałem się po cenach i poszedłem do sklepu... w jednym sklepie zamiennik 275zł, w drugim 329zł :shock: WTF? No i teraz nie bardzo wiem co robić, numery z wkładu oryginalnego 1 H0 906 091 D 44994 3351. To jakiś rzadki model, że taka cena? Te z allegro nie będą pasować? Np. ten: http://moto.allegro.pl/item420666773_po ... 1_2ba.html mój wygląda identycznie jak ten na zdjęciu.

pzdr

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 18, 2008 20:41

będą, w sklepie ta sama firma co te najtańsze z allegro kosztuje 2 razy tyle, z trwałością oczywiście ryzyk fizyk, a oryginał to kosztuje jakieś 1500 zeta, cała reszta to podróby różnych firm typu MTM, MeatDoria (tą bym polecał bo mam i 3 lata chodzi).
Wkłady sa kształtem takie same do wszystkich MK3, a ciebie interesuje tylko cisnienie wytwarzane przez pompę i potrzebujesz 1 lub 1,2 bara

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » pn sie 18, 2008 21:00

Dzięki za odpowiedź. Więc zamawiam ten wkład z aukcji którą zamieściłem, przynajmniej jest gwarancja na rok (chociaż to różnie z tymi gwarancja bywa).

pzdr
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 21:01 przez nerlst, łącznie zmieniany 1 raz.

zoso8894
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zoso8894 » wt sie 19, 2008 01:02

ich gwarancje to mozesz sobie za przeproszeniem wiesz gdzie wsadzić ?
złodzieje z allegro nie uznali mi 2 pomp ! DWÓCH !
nie dosc ze wyslalem na swoj koszt to napisali mniej wiecej to samo
czyli ze to wada zużycia nie z ich winy i mogę ich pocałować .
pierwszy złodziej stwierdzil że był w niej piach co jest oczywiście niemożliwe a za drugim razem u innego złodzieja powiedział mi że była jeżdzona na gazie . tylko ciekawe jak skoro na gazie pompa mi nie działa bo przekaznik ją rozłącza .
nie bede chodził po urzędach żeby od złodziei wyegzekwować uznanie gwarancji bo na to nie mam czasu . oczywiście zbluzgałem chamów tylko przez telefon
i od razu poprawił mi się humor.
Ciekawe czy znajdziesz kogoś z allegro komu uznali gwarancje pompy paliwa !
więc kup w sklepie bo będziesz miał większe szanse dojścia swoich praw bo na odległośc to nic nie załatwisz. po drugie będziesz musiał załatwić sobie stempelek z warsztatu ze mechanik ci zakladał bo inaczej ci nic nie uwzględnią ( podobne praktyki to złodziejstwo z allegro stosuje w przypadku sprzętu car audio i większości innych części do auta szczególnie elektroniki itp) a chodzi tylko o jedno zeby ktoś kupił a potem niech się buja .
Dlatego nigdy nie wystawiam komentarza po otrzymaniu towaru tylko po zakończeniu gwarancji i dziwie się ze 99% ludzi nie robi tak samo .
Ostatnio zmieniony wt sie 19, 2008 01:10 przez zoso8894, łącznie zmieniany 2 razy.

stempel72
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: stempel72 » wt sie 19, 2008 07:31

zoso8894, miałem napisać to samo co Ty. W pełni się z Tobą zgadzam. Od jednego udało mi się wyegzekwować zwrot kasy, bo mu obiecałem, że napinacz znajdzie się u niego w aucie :) (oczywiście wleci przez zamknięte okno). Jedna banda złodzieji, ale niestety to Polska.

VR6 + STAG 300

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » wt sie 19, 2008 10:42

Dlatego też napisałem, że różnie z tymi gwarancjami bywa, zresztą allegro nie jest wyjątkiem w sklepach jest tak samo, oddaje się do sklepu, sklep wysyła niby do producenta, a producent i tak stwierdza, że to z winy klienta. Na pewno nie wystawie komentarza jeśli pompa nie pochodzi chociaż miesiąc.

pzdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”