Nie odpala :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala :(
Witam,
Mam problem ze swoim golfikiem, bo nie odpala. Poczytałem trochę na forum, ale niestety rozwiązania nie znalazłem.
Problem leży na pewno po stronie elektryki, ponieważ cewka nie daje iskry. Wymieniłem cewkę - nie pomogło, wczoraj wymieniłem cały aparat zapłonowy (nówka) i niestety też nie pomogło. Wraz z aparatem mam nową kopułkę i nowy palec, no ale to już jest za cewką. Po drodze znajduje się chyba już tylko komputer, ale jeszcze go nie ruszałem. Czy ktoś ma może jakiś pomysł ???
Gdzie znajduje się komputer ?
PS Golf MK3 1.8 ABS
Mam problem ze swoim golfikiem, bo nie odpala. Poczytałem trochę na forum, ale niestety rozwiązania nie znalazłem.
Problem leży na pewno po stronie elektryki, ponieważ cewka nie daje iskry. Wymieniłem cewkę - nie pomogło, wczoraj wymieniłem cały aparat zapłonowy (nówka) i niestety też nie pomogło. Wraz z aparatem mam nową kopułkę i nowy palec, no ale to już jest za cewką. Po drodze znajduje się chyba już tylko komputer, ale jeszcze go nie ruszałem. Czy ktoś ma może jakiś pomysł ???
PS Golf MK3 1.8 ABS
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zaproszenie do klubu
Zacznij od restartu komputera może coś to da
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2008 10:10 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Nie odpala :(
albo immo ci sie syplo...arus666 pisze:Witam,
PS Golf MK3 1.8 ABS
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie diody żadnej nie mam. Prawdopodobnie w poniedziałek uda mi się zorganizować człowieka z kompem, żeby sprawdzić.podlaczyc pod kompa jedynie. a masz tam gdzies w liczniku albo obok mrugajaca diode czerwona?? jak sie zachowuje po wlaczeniu zaplonu??
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2008 11:58 przez arus666, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Proponuje tego Pana bo jest tani
http://allegro.pl/item411398361_diagnos ... skoda.html
ZAPRASZAM PABIANICE UL. ZACHODNIA 6
lub możliwe jest przeprowadzenie diagnostyki na terenie łodz
http://allegro.pl/item411398361_diagnos ... skoda.html
ZAPRASZAM PABIANICE UL. ZACHODNIA 6
lub możliwe jest przeprowadzenie diagnostyki na terenie łodz
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Problem nadal nie został rozwiązany.
Wczoraj przyjechał diagnosta z kompem, ale nie znalazł złączki diagnostycznej.
Szukaliśmy w okolicach zapalniczki, za radiem, pod popielniczką, przy bezpiecznikach, pod maską i niestety nigdzie jej nie widać
Komputer jest, idzie z niego cała wiązka kabli do wnętrza auta, ale nie było wczoraj czasu, żeby rozebrać całą konsole i szukać.
Może ktoś zna jeszcze inne "typowe" miejsca lokalizacji złączki ??? (rok produkcji: kwiecień 1992)
Czy znacie warsztat na ulicy Wodnej przy Tuwima - ten AUTO-SERVICE (bo są dwa, ale drugi jest od Skody)???
Szukaliśmy w okolicach zapalniczki, za radiem, pod popielniczką, przy bezpiecznikach, pod maską i niestety nigdzie jej nie widać
Komputer jest, idzie z niego cała wiązka kabli do wnętrza auta, ale nie było wczoraj czasu, żeby rozebrać całą konsole i szukać.
Może ktoś zna jeszcze inne "typowe" miejsca lokalizacji złączki ??? (rok produkcji: kwiecień 1992)
Czy znacie warsztat na ulicy Wodnej przy Tuwima - ten AUTO-SERVICE (bo są dwa, ale drugi jest od Skody)???
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to jest na starym zlaczu , nie na obd. a ono znajduje sie pod ktoras z zaslepek w konsoli na srodku pod pokratlami od nawiewow.arus666 pisze:Problem nadal nie został rozwiązany.
Ostatnio zmieniony czw sie 21, 2008 11:43 przez przemooo8905, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To chyba jedyna zaślepka jakiej "diagnosta" nie wyjął - właśnie tej środkowej.Zico63b pisze:Tam jest opis, co i gdzie:
http://www.golf3.pl/topics4/co-to-jest-vt8340.htm
Jak wrócę do domu, to sprawdzę.
[ Dodano: 26 Sie 2008 11:46 ]
Golfik już śmiga. Tego Pana z Pabianic to bym nie polecał raczej, znalazłem innego z Łodzi, który był szybki i skuteczny. Jak ktoś będzie miał problemy z komputerem to mogę podać namiary.
-
- Ma gadane