Jak wam chodzi ABF? Kable zapłonowe?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

g-zone
Ma gadane
Ma gadane

Jak wam chodzi ABF? Kable zapłonowe?

Post autor: g-zone » sob sie 09, 2008 04:37

Mam identyczny odgłos silnika, czy to możliwe że pali na 3 cylindry? bo ostatnio trapią mnie kable zapłonowe :grrr:

1)Jakie są początki padających kabli???ostatnio jakoś mam małe problemy czasami z odpaleniem auta (szczególnie na gorszej benzynie) :(

2) ile kosztują oryginały w serwisie wie ktoś może?? bo NGK ok 260 zł, jakie jeszcze polecacie??
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 20:49 przez g-zone, łącznie zmieniany 3 razy.

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » sob sie 09, 2008 10:25

Jesli przewody sa stare to nie ma co sie zastanawiac tylko je wymienic.To samo dotyczy sie pozostalych elementow zaplonu (swiece/kopulka/palec).Komplet kabli w ASO kosztuje ok 400zl wiec nie ma sensu tam kupowac.Kup kable tak jak pisales NGK lub Beru-bardzo dobra firma.Mozesz tez sprawdzic czy na wszystkich swiecach jest iskra wtedy bedziesz wiedzial na ktorym cylindrze nie pali.
Ostatnio zmieniony sob sie 09, 2008 10:25 przez gopiter, łącznie zmieniany 1 raz.

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » sob sie 09, 2008 11:30

no i wieczorem mozna sprawdzić czy pod maska nie ma dyskoteki-jesli są przeskoki iskier na kablach -kable definitywnie uszkodzone czyt.z przebiciem i kwalfikuja sie do wymiany
równiez polecam wyroby firmy BERU miałem świece tej firmy i było świetnie a na NGK nie za bardzo w silniku 1,6DOHC 103ps w fiacie.
no faktycznie ceny nie sa zbyt rewelacyjne ale z tanszych moze wybierz
SENTECH kolega z warsztatu zakłada klientom te kable i jak na razie nie było problemów
Obrazek

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”