Nie działąjąca wewnętrza klamka (ale nie zawsze)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

polm83
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie działąjąca wewnętrza klamka (ale nie zawsze)

Post autor: polm83 » śr sie 06, 2008 22:13

Witam.
Mam taki problem z niedziałającą wewnętrzną klamką od otwierania drzwi od strony kierowcy w moim 3 drzwiowym golfie. Problem jest na tyle dziwny, że klamka nie działa w 60% prób otwarcia drzwi od wewnątrz. Czasem pomaga podnoszenie i opuszczanie przycisku blokowania drzwi (tego dzyndzla), a czasem zostaje tylko opuszczenie i otworzenie drzwi od zewnątrz :) .

Próbowałem rozkręcić rozkręcić drzwi, ale utknąłem na odpięciu 8 zatrzasków od tapicerki i nie mogłem odkręcić pokrętła od okna. Wie ktoś jakie trzeba wykonać kroki aby dostać się do tych linek? Z instrukcji od samochodu ciężko stwierdzić jak to wszystko rozkręcić.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » śr sie 06, 2008 22:38

polm83 pisze:nie mogłem odkręcić pokrętła od okna.
pod pokrętłem od okna jest plastykowa tuleja, którą przesuwasz w górę mając korbkę skierowaną w dół, wtedy korbka zejdzie.
polm83 pisze:Wie ktoś jakie trzeba wykonać kroki aby dostać się do tych linek?
odkręcić rygielek zwany przez ciebie "dzyndzlem", potem zdejmujesz zaślepkę z rękojeści do zamykania drzwi, są tam trzy wkręty na krzyżak, zdejmujesz korbkę i ściągasz tapicerkę z zatrzasków. Do klamki wewnętrznej prowadzi tylko jedno sztywne stalowe ciegno, napewno wyrobione są otwory w klamce i zamku od ciegna, wystarczy lekko podgiąć cięgno i powinno być OK.

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”