Problem z pompą wtryskowa w TD?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pawloxx90
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z pompą wtryskowa w TD?

Post autor: Pawloxx90 » pt sie 01, 2008 20:58

Witam, od pewnego czasu mój golf zapala goraz gorzej. Znaczy się w zimie nawet przy dużych mrozach palil bardzo dobrze, teraz jak nie wyciągne dawki nawet jak jest ciepły to chwile musze pokręcić i silnik nie chodzi równo, ale jak wyciagne dawke na silnik zapali od razu na strzała pochodzi 5 s scgowam dawkę i chodzi normalnie. Zauważyłem też że jest słabszy. Silnik ma przejechane 240 tys. org. bo sam byłem po ten samochód 2 lata temu. Jest to bardzo dobrze zachowany egzemplarz, 91' szerokie zderzaki w kolorze nadwozia, podwujne lampy, czyściutki, ogólnie miód malina samochód, org. farba złoty metalic czy coś takiego :) . Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz sie 03, 2008 16:13 przez Pawloxx90, łącznie zmieniany 1 raz.

anaba255
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: mk3
Silnik: 1Z
Kontakt:

Post autor: anaba255 » sob sie 02, 2008 20:06

Pawloxx90 pisze:nie wyciągne dawki
Chyba chodzi o ciegno przyspieszenie zaplonu,
Powodow moze byc kilka, na poczatek sprawdz kad wyprzedzenia zaplonu,moze pompa siada, wtryski.

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » śr sie 06, 2008 11:54

Pompa raczej sama się nie przestawiła (kąt wtrysku) skoro do tej pory było dobrze. Najprościej chyba sprawdzić u jakiegoś pompiarza stan wtrysków, jeśli będą OK no to wtedy pewnie pompa, chodź 240 tys. km to nie powinno być dla niej dużo (no chyba że ktoś lał jakiś syf do baku).
Skoro silnik na początku chodzi nie równo to stawiam na wtryski (może się któryś wiesza). A jak wymieniać to od razu wszystkie. Nie wiem jaki masz konkretnie silnik, ale chyba najlepiej założyć te od SB czyli DNOSD 274 - mają największą wydajność, dobre są podobno firmy WuZeteM.

[ Dodano: Sro Sie 06, 2008 11:58 am ]
I proponuję przenieść do działu DIESEL, łatwiej będzie o odpowiedź.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”