uszczelniacz na wale podejrzany HELP bo na olej nie wyrobie!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
uszczelniacz na wale podejrzany HELP bo na olej nie wyrobie!
zauwazylem dziwne slady tluste na pompie od wspomagania , na obudowie paska rozrzadu ,kola pasowe od alternatora sa wilgotne i pod wplywem obracania leci na wszystkie kierunki, podejrzenie mojego mechanika kiedys tam padlo na uszczelniacz na wale.teraz pytanie ,ile to cudo moze kosztowac i czy trzeba wyjmowac silnik czy da rade pozdejmowac kola pasowe i dostac sie tam z boku?? pytam zebym wiedzial co mam powiedziec mechanikowi (koledze) jak sie bedzie wykrecal ze mu sie nie chce np silnika wyjmowac , to ja mu wtedy powiem ze to i to i go zatka i bedzie musial robic
jeszcze zeby zdazyc przed zima
bo pozneij to na pewno mi nie zrobi.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- tomek26106
- Użytkownik

- Kontakt:
koszt takiego uszczelniacza to max. 20-30zł
nie wiem jaki masz silnika, ale aby to wymienic nalezy najpierw odkrecic koło które napedza pasek alternatora ( 4 sruby) a potem koło które napedza pasek rozrzadu ( jedna sruba) i z tym jest najwiekszy problem, ta sruba lubi sie trzymac mocno, ale temat jak najbardziej do pokonania bez wyjmowania silnika.
nie wiem jaki masz silnika, ale aby to wymienic nalezy najpierw odkrecic koło które napedza pasek alternatora ( 4 sruby) a potem koło które napedza pasek rozrzadu ( jedna sruba) i z tym jest najwiekszy problem, ta sruba lubi sie trzymac mocno, ale temat jak najbardziej do pokonania bez wyjmowania silnika.