uszczelniacz na wale podejrzany HELP bo na olej nie wyrobie!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

uszczelniacz na wale podejrzany HELP bo na olej nie wyrobie!

Post autor: guti » śr lis 02, 2005 15:15

zauwazylem dziwne slady tluste na pompie od wspomagania , na obudowie paska rozrzadu ,kola pasowe od alternatora sa wilgotne i pod wplywem obracania leci na wszystkie kierunki, podejrzenie mojego mechanika kiedys tam padlo na uszczelniacz na wale.teraz pytanie ,ile to cudo moze kosztowac i czy trzeba wyjmowac silnik czy da rade pozdejmowac kola pasowe i dostac sie tam z boku?? pytam zebym wiedzial co mam powiedziec mechanikowi (koledze) jak sie bedzie wykrecal ze mu sie nie chce np silnika wyjmowac , to ja mu wtedy powiem ze to i to i go zatka i bedzie musial robic :D jeszcze zeby zdazyc przed zima :( bo pozneij to na pewno mi nie zrobi.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » śr lis 02, 2005 18:09

koszt takiego uszczelniacza to max. 20-30zł
nie wiem jaki masz silnika, ale aby to wymienic nalezy najpierw odkrecic koło które napedza pasek alternatora ( 4 sruby) a potem koło które napedza pasek rozrzadu ( jedna sruba) i z tym jest najwiekszy problem, ta sruba lubi sie trzymac mocno, ale temat jak najbardziej do pokonania bez wyjmowania silnika.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw lis 03, 2005 11:14

spoko chlopaki dzieki wielkie!!!

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”