po przekręceniu zapłonu wentylatory startują i już sie nie wyłączaja nawet po uruchomieniu silnika, wskaźnik temp. na zegarach nawet nie drgnie, z początku myślałem że padły ścieżki w zegarach ale teraz wydaje mi sie że on po prostu sie nie zagrzewa przez te wentylatory
jest to silnik vr6
szukałem szukajką ale nie mogłem znależć nic konkretnego
wentylatory ciągle chodzą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

taka czarna skrzyneczka, u mnie za aku pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego.
Wyciąg wtyk od włącznika w chłodnicy i jeśli dalej będą chodzić to rzecz będzie w złym działaniu tego sterownika. Czyli sam się mógł zepsuć, albo jest źle sterowany przez uszkodzony układ klimy, albo może być jeszcze taki włącznik termiczny który uruchamia wentylatry poprzez ten sterownik. Różne sa układy.
Jeśli po wyjęciu wtyku z chłodnicy dalej wentylatory będą chodzić to wyjmij jedną z wtyczek tego sterownika,tą z wieloma cienkimi kabelkami. Jeśli wtedy przestaną się włączać to już bedziesz blisko rozwiązania
Wyciąg wtyk od włącznika w chłodnicy i jeśli dalej będą chodzić to rzecz będzie w złym działaniu tego sterownika. Czyli sam się mógł zepsuć, albo jest źle sterowany przez uszkodzony układ klimy, albo może być jeszcze taki włącznik termiczny który uruchamia wentylatry poprzez ten sterownik. Różne sa układy.
Jeśli po wyjęciu wtyku z chłodnicy dalej wentylatory będą chodzić to wyjmij jedną z wtyczek tego sterownika,tą z wieloma cienkimi kabelkami. Jeśli wtedy przestaną się włączać to już bedziesz blisko rozwiązania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
u mnie też to jest, zaraz śmigam zobaczyć czy zadziałaPaweł Marek pisze:taka czarna skrzyneczka, u mnie za aku pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego
wyciągałem i dalej chodziłyPaweł Marek pisze:Wyciąg wtyk od włącznika w chłodnicy
[ Dodano: 29 Lip 2008 16:11 ]
przed chwilą doszedłem że te wentyle włączają sie razem z włączeniem nawiewu, jeśli wyłącze nawiew to wentle też sie wyłączają może wina leży gdzieś tam w tych pokrętłaćh od nawiewu?
- Paweł Marek
- V.I.P.

coś będzie z tym związane ale dokładnie nie wiem. Chyba że masz klimę cały czas włączoną to tak ma być, wentyle uruchamiają się razem z klimą. A jeśli przy wyłączonej tak się dzieje to coś jest na rzeczy z instalką elektryczną klimy. W manualnej to wszystko proste dasz radę ze schematem. Może tylko włącznik klimy się zablokował i cały czas jest włączona
[ Dodano: Wto Lip 29, 2008 6:02 pm ]
zapomniałem dopisać że mi się zdarzyło że do sterownika wentylatora dostała się woda, narobiło w nim dziadostwa i to samo miałem co u Ciebie. Naprawiłem go ale bez sensu to było, używka koło stówki kosztuje.
[ Dodano: Wto Lip 29, 2008 6:02 pm ]
zapomniałem dopisać że mi się zdarzyło że do sterownika wentylatora dostała się woda, narobiło w nim dziadostwa i to samo miałem co u Ciebie. Naprawiłem go ale bez sensu to było, używka koło stówki kosztuje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.