VAG nie dziala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VAG nie dziala
Witam wszystkich !!!
Zakupiłem to :
http://www.allegro.pl/item400968444_tes ... a_usb.html
i utknałem w martwym punkcie. Nie udaje mi się zciągnąc z sieci VAG-a który odpali mi z tym sprzętem. Wyruszam w poniedziałek do niemiec po auto i musze je na miejscu zdiagnozowac bo ma jakiś defekt z automatyczną skrzynia biegów. Proszę o jakiegoś linka lub namiar gdzie uda mi sie zciągnąc właściwy program. Z góry serdecznie dziękuję.
Zakupiłem to :
http://www.allegro.pl/item400968444_tes ... a_usb.html
i utknałem w martwym punkcie. Nie udaje mi się zciągnąc z sieci VAG-a który odpali mi z tym sprzętem. Wyruszam w poniedziałek do niemiec po auto i musze je na miejscu zdiagnozowac bo ma jakiś defekt z automatyczną skrzynia biegów. Proszę o jakiegoś linka lub namiar gdzie uda mi sie zciągnąc właściwy program. Z góry serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob lip 26, 2008 22:04 przez irakleo, łącznie zmieniany 1 raz.
aaaaaaaaaaa vista to niewiem czy będzie działac sorki na xp robi wszystko
[ Dodano: 26 Lip 2008 20:10 ]
normalnie jak klikasz na vag-com apl coś tam to powinno otwierać program
[ Dodano: 26 Lip 2008 20:10 ]
normalnie jak klikasz na vag-com apl coś tam to powinno otwierać program
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Faktycznie problem chyba tkwi w systemie operacyjnym. Na kompie stacjonarnym na którym jest XP wszystko działa normalnie, lecz jest on tak daleko od auta że nie mam możliwości sprawdzenia programu i 100% pewności że wszystko działa jak należy.
Ostatnio zmieniony sob lip 26, 2008 23:26 przez irakleo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pod Vistą są problemy pod x64 to wogóle kicha a pod x86 raz działa raz nie ostatnio wcale. Ale jest rozwiązanie. Instalujesz sobie VirtualPC (do pobrania za free z strony Microsoftu) na nim instalujesz sobie XP, 98, Me co tam sobie chcesz i mapujesz port COM pod którym chodzi interfejs. Jeśli jest pod USB to też mapujesz tylko port COM który utworzył się po podłączeniu. W VAG-COM ustawiasz port na COMA i wszystko hula.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
albo gdzieś znaleźdź obraz płyty z XP, tzn jest taka wersja XP którą uruchamia się z DVD, kiedyś gdzieś nawet miałem takie badziewie, działa to mniejwięcej tak jak kompilacja Linux'a UBUNTUFahoo pisze:thebishop,i wszystko jasne tez o tym czytałem mozna tez na oddzielnej partycji zainstalowac XP
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 00:17 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
norek111, Witam! czy moglbys mi tez podeslac tego vaga na poczte. Mam dokladnie ten sam problem - mam vaga 409 i ten sam kabelek ale mi nie dziala. Z gory dzieki!
dudu777@o2.pl
dudu777@o2.pl