Centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek
Witam,
Kupilem dzisiaj do swojego golfika centralny zamek uniwersalny z 3 silownikami sterowany z pilota. Mam pytanie czy ktos moze mi napisac jak go zamontować w golfie. Mam wersje 3 drzwiowa. Czy taki uniwersalny silownik da sie zamontować w klapie bagażnika????
Kupilem dzisiaj do swojego golfika centralny zamek uniwersalny z 3 silownikami sterowany z pilota. Mam pytanie czy ktos moze mi napisac jak go zamontować w golfie. Mam wersje 3 drzwiowa. Czy taki uniwersalny silownik da sie zamontować w klapie bagażnika????
a trzeba podłączyć ????? centralkę alarmu to tak ale centralnego zamka ???domin_m pisze:a czy wiecie jak podlaczyc centralke do kierunkowskazow itp.
pod kierownicą są kostki podłączeniowe do stacyjki , miernikiem znajdziesz dwa przewody w których jak włączysz kierunki to pojawi się impuls i to są te przewody
to ejst link do tuningu klapay... a mi wydaje sie ze koledze raczej chodzi o zwykły centralny w klapie...
golfy z centralnym w klapie wychodziły z innymi zamkami... tzn ta czesc która ciagnie linką otwierajac zamkiem była ruchoma i centralny włąśnie nią przesuwał by otworzyc lub zamknac klape...
sprawdz moze jakimś cudem masz taki zamek u siebie tylko bez zamontowanego centralnego
bierzesz przekaznik do reki, wyjscia przekaznika sa opisane tak jak na rysunku (85,86,30,87) szukasz kabelka zasilajacego 12V i podlaczasz go porzez konektor (wsowke meska) pod styk 30 przekaznika, nastepnie szykasz przewodu od awaryjnych i podlaczasz go pod styk 87, jak juz zamontujesz silowniki to znajdujesz kabelki zielony i niebieski idacy do silownika, bierzesz drugi kabelek i podlaczasz go do zielonego, (mozesz lutowac albo uzuc szybko zlaczek) a drugi koniec do stylko 85 tak samo postepujesz z kabelkiem niebiskim
Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]