Witam wszystkich
jaki rozmiar klucza imbus jest potrzebny do wymiany klocków w jetta 91 r
wymiana klocków
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
imbus 6 na 100%% bo niedawno zmieniałem klocki
polecam jakiś dobrej firmy ,bo objedziesz śrubę albo powyginasz 5 "Topexów" zanim odkręcisz,kiedys w sieciach Praktiker kupiłem kpl imbusów STANLEY`a za 30zł i poszło od ręki,wcześniej wykręcilem i zlamałem 2 inne imbusy
polecam jakiś dobrej firmy ,bo objedziesz śrubę albo powyginasz 5 "Topexów" zanim odkręcisz,kiedys w sieciach Praktiker kupiłem kpl imbusów STANLEY`a za 30zł i poszło od ręki,wcześniej wykręcilem i zlamałem 2 inne imbusy
Ostatnio zmieniony czw lip 24, 2008 11:54 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
barczystyg, na 300% imbus szóstka
mozesz dla pewnosci lekko stuknac w srube młotkiem, zeby je obudzic , dobrze oczysc dziure i załoz porzadnie klucz i do dziela
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 12:18 pm ]
a jakbys popsuł srube to sienie przejmuj , zdejmij ten gumowy kapturek i jakimis szczypcami odkrecaj , a pozniej no to tylko wymiana sruby no i ewentualnie jeszcze kapturka ochronnego
mozesz dla pewnosci lekko stuknac w srube młotkiem, zeby je obudzic , dobrze oczysc dziure i załoz porzadnie klucz i do dziela
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 12:18 pm ]
a jakbys popsuł srube to sienie przejmuj , zdejmij ten gumowy kapturek i jakimis szczypcami odkrecaj , a pozniej no to tylko wymiana sruby no i ewentualnie jeszcze kapturka ochronnego
Ostatnio zmieniony czw lip 24, 2008 12:19 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Nowicjusz