Na wolnych szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Na wolnych szarpie
Mam taki problem z moim Golfem 1.9 TDI 90 Koni mianowicie jesli jest zimny to mam małe obroty a jak sie zagrzeje to sa 1100obr/min i na kazdym biegu jak mam od 1200 do 1800obr/min to szarpie autem jak daje powoli gazu a jak daje od razu wiecej to jest spokojnie jak przekraczam 2000obr/min to idzie normalnie ma ktos pomysł co to moze byc? Myslałem ze ejst przestawiony zapłon i ustawiłem pompe według komputera i dalej to samo;/ czyż by pompa? miał ktoś juz taki problem i ile moze nowa kosztowac albo uzywka na gwarancji?
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 21:52 przez Grajz, łącznie zmieniany 1 raz.
a umie odczytywać wartości w blokach ??Grajz pisze:no byłem i na vasi i na vag bo kumpel ma
tzn gdzie ??Grajz pisze:mam jeszce taki problem ze licznik ma ERROR
raczej nieGrajz pisze:i temp mi pokazuej o 10stopni za mało według komputera moze to miec cos wspólnego?
tak bez vaga to ciężko coś powiedzieć , równie dobrze to może być jakieś zaśniedziały styk
no vag pokazuje inaczej niz termometr.damcio151 pisze:a umie odczytywać wartości w blokach ??Grajz pisze:no byłem i na vasi i na vag bo kumpel ma
Tzn moze byc czujnik położenia wału? Ale wag nie pokazuje zadnego błędu wszytko jest OKtzn gdzie ?? Tam gdzie sa km to przez jakis czas jest ERROR a po chwili liczy kmGrajz pisze:mam jeszce taki problem ze licznik ma ERRORraczej nieGrajz pisze:i temp mi pokazuej o 10stopni za mało według komputera moze to miec cos wspólnego?
tak bez vaga to ciężko coś powiedzieć , równie dobrze to może być jakieś zaśniedziały styk
nie wymieniaj impulsatora , tylko czyść nastawnikGrajz pisze:Więc tak jak wyciągam tę wtyczkę to idzie normalnie tzn nie szarpie już ale nie pokazuje prędkości bo to linka z licznika i error jest dalej a może licznika daje sygnał i tak się dzieje ? Czy po prostu kupić ten impulsator i go wymienić? Jaki koszt?
puszka na pompie ... podaj e-mail a wyślę Ci instrukcję czyszczenia nastawnika by AdammGrajz pisze:a co to jest nastawnik??
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 21:19 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.