Głupia sprawa z zapalniczką!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

Głupia sprawa z zapalniczką!!!!

Post autor: alwarro » sob lip 05, 2008 13:51

Witam, mam mk4 z 1998 , i stworzyłem sobie głupi problem z zapalniczką , mianowicie w gniazdo zapalniczki wpadła mi 5 groszówka, i włączyłem zapalniczkę zrobiło się jakieś zwarcie i koniec zapalniczka nie działa , bezpiecznik dobry , co może więcej być ??

[ Dodano: 05 Lip 2008 14:45 ]
już sobie poradziłem , wina jednak bezpiecznika, tylko inny był niż myślałem ,pozdrawiam

provident
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Głupia sprawa z zapalniczką!!!!

Post autor: provident » sob lip 19, 2008 17:11

Witam,

z tą zapalniczką przydarzył mi się taki sam problem coś wpadło do niej błysnęło. Podejrzewam , że to bezpiecznik tylko nie mam pojęcia, który to numer bezpiecznika? Czy mógłbyś mi napisać jak dojść do tego właściwego bezpiecznika :D

Mr Provident

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » sob lip 19, 2008 17:19

Od zapalniczki to bezpiecznik nr.41

Aldek

provident
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: provident » sob lip 19, 2008 18:40

Wielkie dzięki!!! Już działa. Skoro przy zapalniczce jesteśmy czy ona ma podświetlenie? Jeśli ma, to jak je naprawić?

Mr Provident

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » ndz lip 20, 2008 11:40

Podświetlenie jest zapalniczki i popielniczki . Jak wyjmiesz wkład popielniczki to po prawej stronie widać żarówkę . Tylko żeby się do niej dostać trzeba chyba wykręcić całą popielniczkę .

Aldek

Awatar użytkownika
Waves
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Waves » wt mar 17, 2009 08:32

witam, a gdzie znajduje się ten bezpiecznik do zapalniczki w golfie 4?? Prosiłbym o wytłumaczenie , gdyż jestem zielony, a auto mam od niedawana.

Pzdr..: :bajer:

"a ja, a ja bez ciebie jakby bez ręki, jak niebo bezchmurne, które traci błękit. a ja, a ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody...! a ty? a ty beze mnie...?"

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt mar 17, 2009 09:09

Waves pisze:witam, a gdzie znajduje się ten bezpiecznik do zapalniczki w golfie 4?? Prosiłbym o wytłumaczenie , gdyż jestem zielony, a auto mam od niedawana.
Otwórz drzwi kierowcy i z boku deski rozdzielczej masz skrzynkę z bezpiecznikami.
Musisz podważyć klapkę przykrywającą skrzynkę i ją otworzyć. Na klapce masz rozpisane poszczególne bezpieczniki: Obrazek
Obrazek
a na skrzynce są one ponumerowane.

Tu masz rozpisane wszystkie: http://www.vwgolf.pl/?page_id=711

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”