Nie odpala po umyciu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
damian.banan1
- Nowicjusz

- Kontakt:
Nie odpala po umyciu
postanowiłem umyć silnik myjką ciśnieniową i teraz mam problem bo nie chodzi tak jak powinien, przerywa, nie ma mocy iskra jest ok - nie wiem co robić wymieniłem już na nowe: świece kopułke, kable i nadal to samo - RATUNKU!
Ostatnio zmieniony czw lip 17, 2008 23:29 przez damian.banan1, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no to albo iskra jednak nie jest OK skoro przerywa albo problem nie leży w układzie zapłonowym.
Ja bym sie jednak skłaniał ze to coś z iskrą, a skoro śwece , kopułka kable nowe (a palec??), to sprawdź czy iskra nie skacze po silniku po prostu bo moze mają wadę np kable. Jak nie skacze z kabli to pewnie będzie to hall bądź ewentualnie cewka. Golfy mają bardzo często problem z hallem na mokrym więc ja stawiam na niego. Podsuszenie powietrza suszarką w jego okolicy może pomóc. Jak wtedy odpali to spryskiwacz w rękę i zrób mgiełkę koło halla. Jak zgaśnie to juz wiesz. No chyba że masz oscyloskop to mozesz sprawdzić sygnał z halla.
Ja bym sie jednak skłaniał ze to coś z iskrą, a skoro śwece , kopułka kable nowe (a palec??), to sprawdź czy iskra nie skacze po silniku po prostu bo moze mają wadę np kable. Jak nie skacze z kabli to pewnie będzie to hall bądź ewentualnie cewka. Golfy mają bardzo często problem z hallem na mokrym więc ja stawiam na niego. Podsuszenie powietrza suszarką w jego okolicy może pomóc. Jak wtedy odpali to spryskiwacz w rękę i zrób mgiełkę koło halla. Jak zgaśnie to juz wiesz. No chyba że masz oscyloskop to mozesz sprawdzić sygnał z halla.
Ostatnio zmieniony czw lip 17, 2008 23:25 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
-
damian.banan1
- Nowicjusz

- Kontakt:
-
damian.banan1
- Nowicjusz

- Kontakt:
-
damian.banan1
- Nowicjusz

- Kontakt: