Pytanie do tych co mają kubły..mocowanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Pytanie do tych co mają kubły..mocowanie

Post autor: sas_gti » czw paź 27, 2005 13:52

siema,
Potrzebuje Waszych pomysłów na zamocowanie kubełków w mk2,

mocowania w kubełkach mam boczne, chciałbym sie dowiedizeć jak wy to macie zamontowane, ja mam kilka pomysłów, ale może są jakieś sprawdzone patenty,

chciałbym zamontowac obydwa na stale, bo chyba w mk2 nie można odkręcić prowadnic od fotela (chyba że można to wtedy szyny z regulacją też wchodzą w grę) , wolalbym raczej użyć mocowań z alu ale czekam na każde propozycje, głownie chodzi mi o to co zrobić z przednim mocowaniem, widze ze jest jedno na srodku, usunąć je czy wykorzystać i dorobić z kątownika mocowanie z dziurka na ten bolec ze sprężynką który tam siedzi?? dzienx

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » czw paź 27, 2005 21:41

ja mialem recaro, 2 szyny po bokach ida i na koncu maja takie wystajace jakby jezyczki z gwintem.

wzialem dol siedzenia orginalnego, zdemontowalem wsio jak leci, odciolem smieci zeby zostaly tylko szyna srodkowa, i tylne mocowania, no i ich polaczenia... teraz zaspawalem ze soba mniejwiecej w ich polowie kontownikiem, nie musi byc mocno na razie, zeby sie trzymalo... odcinam szyne od przedniej czesci fotela, powinna sie teraz swobonie obracac gora-dol jesli masz siedzenia obnizane, a jak nie to trza 2 spawy spilowac w tylnej czesci siedzenia - jakby zawias powstaje... teraz odcinasz przednia rorke, aby i przyspawujesz szyne do wspawanej wczesniej poprzeczki... obnizyles wlasnie przod siedzenia... teraz tyl, poprostu trza skrocic tylne mocowania, bo bedzie za wysoko raczej, ja skrocilem ok 8-10 cm :> jak wsio pospawasz powinno sie elegancko suwac w szynach. pasujesz fotel, zeby jakotako wygodnie bylo, i myslisz nad mocowaniem do stelazu. oczywiscie trzeba doglecic jeszcze pred od przesuwania, wtedy bedzie mozna sie jakos ewentualnie przesuwac :)

w yarisie kumpel mial na stale przysrubowane kontowniki z dziorkami, co by mozna bylo wysokosc zmieniac, i odleglosc, ale bylo to raczej czasochlonne, i sie kiepsko wsiadalo do tylu :)

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt paź 28, 2005 11:47

szkoda ze fotele trzeba rozczłonkować :/

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » pt paź 28, 2005 16:27

na szrocie wez jakies polamane, doly sie raczej nie psuja (sprawdzone empirycznie :P)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”