ringi jako postoje w lampach SONAR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ringi jako postoje w lampach SONAR
Witam
Zakupiłem lampy firmy SONAR:
Problem tkwi w tym ze seryjnie w miejscu na kierunki są podłączone postojówki, a ringi w ogóle są odłączone.
Chce przerobić to w ten sposób ze zlikwiduje kierunki w zderzaku i podłączę je w mijescu obecnych postojówek, a postojówkami bedą ringi.
Tylko nie wiem jak to zrobic.
Jakich żarówek użyć do jako migaczy w lampach?
Jak podłączyć kable?!
Pewnie wiele osób to robiło więc liczę, że znajdzie sie osoba która wie jak to zrobić i napisze w tym temacie KROK PO KROKU.
z góry dzięki.
pozdraVWiam
Zakupiłem lampy firmy SONAR:
Problem tkwi w tym ze seryjnie w miejscu na kierunki są podłączone postojówki, a ringi w ogóle są odłączone.
Chce przerobić to w ten sposób ze zlikwiduje kierunki w zderzaku i podłączę je w mijescu obecnych postojówek, a postojówkami bedą ringi.
Tylko nie wiem jak to zrobic.
Jakich żarówek użyć do jako migaczy w lampach?
Jak podłączyć kable?!
Pewnie wiele osób to robiło więc liczę, że znajdzie sie osoba która wie jak to zrobić i napisze w tym temacie KROK PO KROKU.
z góry dzięki.
pozdraVWiam
[b][i][size=200][url=http://kogir.mybrute.com]http://kogir.mybrute.com[/url][/size][/i][/b]
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
Musicie wyczaić które kable są od czego tak przy lampie jak i we wtyczce w aucie. Mierniczek do łapki i jazda Zapalamy postojowe i sprawdzamy miernikiem na wtyczce gdzie (na którym pinie) pojawi się napięcie. Łączycie przewód z kabelkiem od ringów i już świecą jako postojówki. Jak chcecie rezygnowac z kierunków w zderzaku i przenieść je do lampy to musicie połączyć kable od kierunkowskazów z kablami idącymi do miejsca na żarówkę W5W w lampie. Ot i cała filozofia. Potrzeba ciut chęci i miernik lub żaróweczkę do sprawdzania napięcia (3,50 zł na Orlenie)
Jak by Wam to problemy sprawiało to niech ktoś wrzuci fotkę lampy z tyłu (kable i wtyczka).
Jak by Wam to problemy sprawiało to niech ktoś wrzuci fotkę lampy z tyłu (kable i wtyczka).
Ostatnio zmieniony śr mar 19, 2008 09:29 przez muszkin, łącznie zmieniany 2 razy.
Czarny gofer MK3 z mułkiem pod maską :P
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
Ja byłem dziś u elektryka za fachowe podłączenie zapłaciłem 20 zł. Zrobiłem se kierunki w lampach kupiłem, pomarańczowe żarówki i jest git narazie mam i w zderzaku i w lampie Są różne zdania o tych lampach Sonar ale ja jestem zadowolony super wygląd + ładne oświetlenie drogi z soczewki moge powiedzieć szczerze ze wcześniej na starych h1+h1 jezdziłem po omacku
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=281817/]MOJE MK3...[/url]
Ja właśnie też słyszałem, że ludzie nie są z nich zadowoleni, ale ja jestem miło zaskoczony. Mam wersje black i nie moge narazie złego zdania powiedzieć. No i wygląd dla mnie super...
Ostatnio zmieniony śr mar 19, 2008 23:45 przez olsiu, łącznie zmieniany 1 raz.
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
A ja mam ambitny plan użyć Ringów i tych małych diód na górze jako postojówek (albo całkiem nie używać tych diód małych sam niewiem) a te z boku postojówki uzyć jako kierunkowskazy, nie rezygnując przy tym z kierunkowskazów w zderzaku, zmieniając w nich tylko obudowę na dymioną.
tylko wielka prośba do kogoś żeby mi pomógł i poinstruował mnie jak to wszystko podłączyć.
W tej chwili lampy wyglądają tak:
przepraszam za jakość. zaszumiane bo robione w kiepskich warunkach komórką
okablowanie wygląda tak:
do kostki od postojówki, żarówki z soczewką i drugiej żarówki wychodzą czarne kable które , przed samą kostką łączą się w jeden.
dodatkowo do kostki wychodzą:
od postojówki - biały
od żarówki z soczewką - niebieski
od drugiej zarówki - czerwony
na dole lampy wychodzą trzy pary kabli (czerwony i czarny) prawdopodobnie dwie pary po jednej od każdego ringu i jedna od diody na górze lamy ale nie wiem które od czego
z góry dzięki za pomoc.
aha no i na jakie żarówki jest wejście w miejscu tych postojówek? bo nie wiem jak szukać pomarańczowych żeby zrobić tam kierunki.
tylko wielka prośba do kogoś żeby mi pomógł i poinstruował mnie jak to wszystko podłączyć.
W tej chwili lampy wyglądają tak:
przepraszam za jakość. zaszumiane bo robione w kiepskich warunkach komórką
okablowanie wygląda tak:
do kostki od postojówki, żarówki z soczewką i drugiej żarówki wychodzą czarne kable które , przed samą kostką łączą się w jeden.
dodatkowo do kostki wychodzą:
od postojówki - biały
od żarówki z soczewką - niebieski
od drugiej zarówki - czerwony
na dole lampy wychodzą trzy pary kabli (czerwony i czarny) prawdopodobnie dwie pary po jednej od każdego ringu i jedna od diody na górze lamy ale nie wiem które od czego
z góry dzięki za pomoc.
aha no i na jakie żarówki jest wejście w miejscu tych postojówek? bo nie wiem jak szukać pomarańczowych żeby zrobić tam kierunki.
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
Ja wolałbym jednak samemu... zwłaszcza że auto jest po stłuczce i ma zatrzymany dowód rejestracyjny.... zamiast się tłuc po elektrykach wolałbym to podłączyć i pojechać na przegląd powypadkowy zwłaszcza że tylko to mi już zostało przed przeglądem.
Abre los ojos....
[img]http://images44.fotosik.pl/112/14cebc634ee6b3bf.jpg[/img]
[img]http://images44.fotosik.pl/112/14cebc634ee6b3bf.jpg[/img]