synchronizator 2 biegu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pori55555
Ma gadane
Ma gadane

synchronizator 2 biegu

Post autor: pori55555 » wt lip 15, 2008 18:10

witam panowie mam problem konczy mi sie chyba synchronizator 2 biegu tzn jak szybko zmieniam bieg z 1 na 2 ke lub wkrece go na 1 ce na 4 tys obrotow i potem dwojeczka to jest zgrzyt wietc moje pytanko czy ktos wymienial ten synchronizator a jesli tak to jaki koszt tej naprawy i moze zna ktos kogos w gdansku kto w miare tanio naprawia takie usterki za pomoc dziekuje :pub:

konradzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: konradzio » wt lip 15, 2008 21:18

mam taki sam problem w moim mk2 1.6 td tylko że mi jeszcze na dodatek czasem jakby nie do końca wysprzęglał przy wciśniętym na maxa sprzęgle i nie mogę wtedy zmienić biegu co w mieście jest bardzo męczące zwłaszcza jadąc w korku. również chętnie dowiedził bym się jaka może być tego przyczyna i co trzeba wymienić. pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » wt lip 15, 2008 21:28

Jesli wciskasz sprzęgło i nieda sie zmienic biegu to pada sprzęgło jesli niema regulacje aby je podcągnąc to tarcza i docisk czeba wimienic .Można to sprawdzic wbij np 3 lub 4 bieg zacągnij mocno ręczny troszke więcej gazu i energicznie sprubuj ruszac jak jusz puscisz sprzengło to gaz do dechy jesli ałto zgasnie to jest ok.

dychsm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dychsm » wt lip 15, 2008 21:31

nie wymieniaj tego koszt bedzie niewspolmiernie wysoki do skrzynki a i tak padnie, to jest przypadlosc skrzyn w gofrach wlasnie przy 2ce

Golf 3 1.8 syncro było
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”