synchronizator 2 biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
synchronizator 2 biegu
witam panowie mam problem konczy mi sie chyba synchronizator 2 biegu tzn jak szybko zmieniam bieg z 1 na 2 ke lub wkrece go na 1 ce na 4 tys obrotow i potem dwojeczka to jest zgrzyt wietc moje pytanko czy ktos wymienial ten synchronizator a jesli tak to jaki koszt tej naprawy i moze zna ktos kogos w gdansku kto w miare tanio naprawia takie usterki za pomoc dziekuje
mam taki sam problem w moim mk2 1.6 td tylko że mi jeszcze na dodatek czasem jakby nie do końca wysprzęglał przy wciśniętym na maxa sprzęgle i nie mogę wtedy zmienić biegu co w mieście jest bardzo męczące zwłaszcza jadąc w korku. również chętnie dowiedził bym się jaka może być tego przyczyna i co trzeba wymienić. pozdrawiam
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jesli wciskasz sprzęgło i nieda sie zmienic biegu to pada sprzęgło jesli niema regulacje aby je podcągnąc to tarcza i docisk czeba wimienic .Można to sprawdzic wbij np 3 lub 4 bieg zacągnij mocno ręczny troszke więcej gazu i energicznie sprubuj ruszac jak jusz puscisz sprzengło to gaz do dechy jesli ałto zgasnie to jest ok.