Witam.
Ostatnio zauważyłem że przy wyjeździe z garażu (pod góre) z rana przy dodaniu większej ilości gazu silnik 1.4 16V w mojej IV puści dymek czarno-siwy. Sytuacja ma miejscie tylko z rana po dłuższym postoju. Czym to może być spowodowane?
[ Dodano: Czw Paź 27, 2005 7:42 am ]
Aha... okres "puszczania dymku" jest chwilowy ... tak jakby przy jednorazowym otwarciu przepustnicy ( ok 1 sekundy ) pózniej jest już czysto.
Benzyniak a z rana zadymi jak diesel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
byc moze nastepuje taki moment w ktorym komputer podaje zla proporcje powietrza do benzyny (zly sklad mieszanki) i jak dostanie za duzo benzyny to nie przepala - ale to tylko moja sugestia moze to nie to.
najlepiej jedz na stacje djagnostyczna i podepnij fure pod komputer tam powiedza ci co go boli
najlepiej jedz na stacje djagnostyczna i podepnij fure pod komputer tam powiedza ci co go boli
-=[ Volkswagen Golf II 1.6 PN ]=-
- dondawidos
- Mały gagatek
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
gdyby olej ci bral to bylo by odwrotnie,znaczy sie pozniej zaczynalby ci kopcic na czarno bo w miare rozgrzania oleju jest rzadzszy i latwiej trafia do komory spalania,a to ze zakopci chwile na zimnym po nocy to sie nie przejumj bo to przez to ze dostaje przez chwile bogatsza mieszanke ( ssanie) i nie nadazy spalic. To moje skromne zdanie:)
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!